«Αν χρειαστεί επιπλέον προσωπικό στα νοσοκομεία θα το καλύψουμε», ξεκαθάρισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι «η μάχη θα κριθεί στο κατά πόσο ο καθένας από εμάς θα ανταποκριθεί στο να τηρήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τις οδηγίες που έχουνε δοθεί».

Αναφορικά με τις προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, ο υφυπουργός τόνισε ότι «οι προσλήψεις προχωρούν, οι εγκρίσεις προχωρούν ότι περισσότερο χρειαστούμε σε προσωπικό θα το πάρουμε και θα προχωρήσουμε». «Αυτή τη στιγμή δίνουμε μια μεγάλη μάχη και ότι ανάγκη υπάρχει θα την καλύψουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για τα μέτρα προστασίας, ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι «τα μέτρα τα οποία παίρνουμε δεν αποδίδουν την επόμενη μέρα μέχρι στιγμής έχουμε πάει καλά εάν εφησυχάσουμε θα το χάσουμε το παιχνίδι». «Πρέπει να είμαστε αυστηροί και να τηρήσουμε όλα τα μέτρα. Η μάχη τώρα ξεκινάει δεν έχει κερδηθεί τίποτα. Μέχρι στιγμής έχουμε πάει καλά, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τις οδηγίες το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται να εφησυχάσουμε ούτε να χαλαρώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά στα φάρμακα ο υφυπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει λόγος ούτε να τρέχουμε στα φαρμακεία να στοκάρουμε ούτε να δημιουργούμε πανικό».