Καλεσμένη στο MEGA ήταν η επικεφαλής της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έστειλε το δικό της μήνυμα ελπίδας, ενώ μίλησε και για τις δράσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα κατά διάρκεια της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Μιλώντας αρχικά για την σημερινή μέρα, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τόνισε πως πρέπει να γιορτάσουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα πέρασε πάρα πολλά αλλά νίκησε και έμεινε όρθια.

Η κατάσταση αυτή μας βρίσκει υπεύθυνους, πειθαρχημένους

Σχετικά με τις δύσκολες μέρες που περνά όλος ο πλανήτης αλλά και η Ελλάδα εξαιτίας του κοροναϊού, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη τόνισε πως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

«Η κυβέρνηση εμφανίζει την εικόνα ενός κράτους που δουλεύει και προστατεύει τον κόσμο. Αισθανόμαστε ότι περνάμε μία δοκιμασία, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και θα σταθούμε στα πόδια μας. Δεν είναι ένας εορτασμούς σαν τους προηγούμενους, αυτή η γιορτή είναι διαφορετική», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τονίζοντας πως «για να υπάρχει η Ελλάδα του μέλλοντος θα πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας».

Δεν αντιμετωπίζουμε έναν ορατό εχθρό, ωστόσο είμαστε όλοι ενωμένοι

Σχετικά με το αν η κατάσταση που ζούμε σήμερα της θυμίζει την συλλογική βοήθεια και τη στήριξη όλων των Ελλήνων το 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη απάντησε πως πολλά της θυμίζουν εκείνη την περίοδο με πρώτη την εθελοντική προσφορά.

«Όλος ο κόσμος δουλεύει εθελοντικά. Αν σκεφτούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα σώματα ασφαλείας. Μιλάμε για ένα εθελοντικό κίνημα. Η Ελλάδα εμφανίζεται ως ένα πρότυπο κράτος. Αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουμε έναν ορατό εχθρό, ωστόσο είμαστε όλοι ενωμένοι. Αυτό είναι σπάνιο», ανέφερε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να προσφέρουν στη χώρα όσοι μπορούν σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, η Πρόεδρος της «Ελλάδα 2021» επισήμανε πως «φυσικά και όλοι πρέπει να δίνουν, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ο καθένας να λάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί».

Η φιλοσοφία πίσω από τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Αναλύοντας την φιλοσοφία της σχετικά με τον εορτασμό της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η επικεφαλής τόνισε πως δεν μιλάμε ούτε για γλέντια, ούτε για φιέστες.

«Εφόσον βρεθούν τα χρήματα από τις χορηγίες,  θα οργανώσουμε δράσεις σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Σκοπός της γιορτής είναι να συνειδητοποιούμε πως είμαστε υπεύθυνοι για ότι ζήσαμε αλλά και να σκεφτούμε πώς θέλουμε να προχωρήσουμε τα επόμενα 200 χρόνια.

Θα σταθούμε όλοι όρθιοι

Τέλος για το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά της λόγω του κοροναϊού και των μέτρων που έχουν επιβληθεί, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ανέφερε:

«Η καθημερινότητα έχει αλλάξει. Κι εγώ δεν μπορώ να δω τις εγγονές μου και τη μητέρα μου. Όλοι έχουμε αγωνία και φόβο. Ωστόσο ο κοροναϊός θα περάσει γιατί όλοι σκεφτόμαστε λογικά. Θα σταθούμε όρθιοι τώρα και στα επόμενα χρόνια που έρχονται», κατέληξε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».