Άμεση η αντίδραση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο κάλεσμα του πρωθυπουργού σε υπουργούς της κυβέρνησης του και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταβάλουν το 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κοροναϊού.

Μάλιστα με ανακοίνωσή της η κ Σακελλαροπούλου, λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε γνωστό πως όχι μόνο θα συστρατευθεί στο πλευρό του πρωθυπουργού για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά θα προσφέρει το μισό μισθό της για δύο μήνες σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι προσωπική κίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας αφού το κάλεσμα του πρωθυπουργού ήταν για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του. Απ’ ότι φαίνει όμως άνοιξε τον δρόμο και η κ Σακελλαροπούλου ανταποκρίθηκε άμεσα.

Κάτι ακόμη που έχει μεγάλη σημασία είναι το γεγονός πως η κ Σακελλαροπούλου είναι αποφασισμένη να δώσει νέα πνοή στον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ίδια περισσότερο ενεργή είτε με συμβολικές, είτε ουσιαστικές κινήσεις για όσα εκπροσωπεί. Γεγονός που κάνει ξεκάθαρο από τις πρώτες κιόλας μέρες ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού βρίσκεται σε αυτή τη θέση μόλις από τις 13 Μαρτίου.