To 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κοροναϊού θα καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες όλοι οι βουλευτές της ΝΔ καθώς και οι υπουργοί και υφυπουργοί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Θανάσης Λιούτας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το υπόλοιπο μισό της βουλευτικής του αποζημίωσής, ως δωρεά στο Νοσοκομείο Τρικάλων, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στον τιτάνιο αγώνα που ολόκληρη η χώρα για τον περιορισμό της φονικής πανδημίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θανάση Λιούτα:
«Στη μάχη ενάντια στην εξάπλωση του Κορωνοϊού και στη μάχη υπέρ της θωράκισης της δημόσιας υγείας, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με πράξεις. Με ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά και στήριξη. Δηλώνω παρών στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προσφέρω το 50% του βουλευτικού μου μισθού για δυο μήνες υπέρ του αγώνα της χώρας μας ενάντια στον Κορωνοϊό. Επιπλέον το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσής μου το διαθέτω ως δωρεά στο Νοσοκομείο Τρικάλων για τον ίδιο σκοπό.

Ο αγώνας αυτός μας θέλει παρόντες και μάχιμους. Είμαι στο πλευρό όλων όσων είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είμαι στο πλευρό των συμπολιτών μου για να κερδίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη μάχη. Τηρούμε σχολαστικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μένουμε στο σπίτι για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, του δικούς μας ανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».