Αψηφώντας την καραντίνα και επικαλούμενος την βουλευτική του ιδιότητα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης πήγε στο εξοχικό του στην Αίγινα.

Το περιστατικό προκάλεσε σάλο και αρνητικά σχόλια για την στάση αρχηγού κόμματος.

Μάλιστα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 πήγε στο νησί με το πλοίο της γραμμής και όταν οι Λιμενικοί ζήτησαν το σχετικό έγγραφο για την μετακίνησή του, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε, επικαλούμενος την ιδιότητά του.
Εκπρόσωπος Λιμενικού: Κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία

Προκλήθηκε ένταση και μάλιστα η λιμενική αρχή του νησιού να συντάσσει δικογραφία.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Λιμενικό Νίκος Λαγκαδιανός στην ΕΡΤ λέγοντας ότι κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο κ. Βαρουφάκης έσπασε για λίγο την καραντίνα και πήγε να απομονωθεί στο σπίτι του στην Αίγινα, έδωσε μάλλον άθελα του το CNN, που φιλοξενώντας τον κ. Βαρουφάκη για συνέντευξη «κάρφωσε» τον τόπο που αυτός βρισκόταν (via Skype Aegina, Greece).

varoufakis-skype-aigina


Βαρουφάκης: Κάποιοι πειράχτηκαν που πήγα σπίτι μου!

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης αντί απαντήσεως, ανήρτησε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό όπου επιχείρησε να απολογηθεί... επιτιθέμενος:

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!» έγραψε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Πέτσας: Να ζητήσει συγγνώμη και να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του

Σφοδρή κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη που αψήφισε την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Open και στην εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο Στ. Πέτσας επεσήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης αφενός «θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού».

Παράλληλα, σχολιάζοντας το tweet του κ. Βαρουφάκη που λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του. «Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται » πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ .Πέτσας σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και πρόσθεσε ότι «δεν έχω ακούσει κανένα παρόμοιο περιστατικό από βουλευτή».