Ανυπάκουος με τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας και αδιάφορος για τη μάχη της χώρας αποδείχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, με τη συμπεριφορά του να συμπυκνώνεται στη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» που χρησιμοποίησε ο ίδιος, όταν βρέθηκε απέναντι στους ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί αυτές τις κρίσιμες ώρες την τήρηση της νομιμότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βαρουφάκης το απόγευμα της Πέμπτης πάρα τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ακόμη περισσότερο να μην ταξιδεύει κανείς στην επαρχία και τη νησιωτική χώρα, επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής με προορισμό την Αίγινα. Με πιο απλά λόγια ένας πολιτικός αρχηγός αδιαφόρησε για τα μέτρα και επέλεξε να μεταβεί στην εξοχική του κατοικία. Μάλιστα, ο ίδιος μιλώντας στο Mega, ούτε λίγο, ούτε πολύ δήλωσε μόνιμος κάτοικος Αίγινας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή σε σχέση με το περιστατικό, που αναδεικνύει και το προκλητικό του χαρακτήρα Βαρουβάκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr ο κ. Βαρουφάκης έφτασε στο νησί του Αργοσαρωνικού, στο οποίο είναι γνωστό πως διαθέτει εξοχική κατοικία, με το αυτοκίνητό του, ένα κόκκινο mini cooper. Κατά την αποβίβασή του από το πλοίο «ΑΧΑΙΟΣ», υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος σταμάτησε το αυτοκίνητο, ως όφειλε, και ζήτησε τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον
οδηγό για την μετακίνησή του. Σύμφωνα μάλιστα με όσα κατέθεσε λίγο αργότερα ο ίδιος υπάλληλος, o κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να συνεργαστεί λέγοντας αρχικά πως είναι βουλευτής. Μόλις ο λιμενικός επέμεινε στον έλεγχο δέχθηκε από τον κ. Βαφουφάκη την ερώτηση «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κλείνοντας το παράθυρο του αυτοκινήτου του, έφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα και αγνοώντας επιδεικτικά – εκτός από τα μέτρα προστασίας των πολιτών – και τον υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος που έκανε τη δουλειά του.

Να σημειωθεί πως το περιστατικό επιβεβαιώνουν επίσης με καταθέσεις και ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, αλλά και ένας ακόμη υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στο σημείο και επίσης διενεργούσε ελέγχους σε άλλα οχήματα που αποβιβαζόντουσαν στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταθέσεις από τους τρεις μάρτυρες έγιναν μόλις δεκαπέντε λεπτά μετά το περιστατικό, με τον κ. Βαρουφάκη να φθάνει στο νησί στις 18:05 το απόγευμα της Πέμπτης. Άμεση όμως φαίνεται πως ήταν και η αντίδραση της άλλης πλευράς αφού το λιμεναρχείο την ίδια στιγμή δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Βαρουφάκη με τη γραμματέα του να ζητάει και τα… ρέστα λέγοντας πως δεν έχει ευθύνη ο πολιτικός αλλά πως ο λιμενικός υπάλληλος δεν του μίλησε καλά, προσπαθώντας παράλληλα να δικαιολογήσει τη φυγή του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η αντίδραση – σύμφωνα με πληροφορίες- και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος μόλις πέντε λεπτά μετά το συμβάν κάλεσε στον Λιμεναρχείο της Αίγινας ζητώντας να μην δει τίποτα το φως της δημοσιότητας από όλα όσα εκθέτουν τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε μια πολύ κρίσιμη χρονκή στιγμή, που η πολιτεία ζητά καθημερινά από τους πολίτες να επιδείξουν σοβαρότητα και πειθαρχία απέναντι στο νόμο. Αυτή ακριβώς την ώρα ο κ. Βαρουβάκης, γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του, ακόμη και τους λιμενικούς, καταδεικνύοντας πως αντιλαμβάνεται ένας Αριστερός την τήρηση του νόμου. Φυσικά απ’ όλη την ιστορία αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το λιμενικό επιχείρησε να κουκουλώσει την όλη υπόθεση, από τη στιγμή που έγινε γνωστό, ότι αφορούσε τον κ. Βαρουφάκη.

Απάντηση Βρουφάκη

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης αντί απαντήσεως, ανήρτησε ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό όπου επιχείρησε να απολογηθεί... επιτιθέμενος:

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!» έγραψε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Πέτσας: Να ζητήσει συγγνώμη και να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του

Σφοδρή κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη που αψήφισε την καραντίνα και πήγε στην Αίγινα, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Open και στην εκπομπή Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο Στ. Πέτσας επεσήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης αφενός «θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού».

Παράλληλα, σχολιάζοντας το tweet του κ. Βαρουφάκη που λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του. «Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται » πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ .Πέτσας σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και πρόσθεσε ότι «δεν έχω ακούσει κανένα παρόμοιο περιστατικό από βουλευτή».

Δήμαρχος Αίγινας για Βαρουφάκη: Είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Για το συμβάν με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε έλεγχο των λιμενικών στην Αίγινα, μίλησε στον Δημήτρη Βενιέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά.

Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάννης Βαρουφάκης, του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι «εγώ είμαι βουλευτής». Ο λιμενικός του είπε «κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας» και του απάντησε ο Βαρουφάκης «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και κατευθύνθηκε προς την έξοδο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο: «ήμουν παρών, δεν απέδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα», σημείωσε ο δήμαρχος. «Το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ. Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγχο γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο» κατέληξε ο κ. Ζορμπάς.