Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής 15 Προξενικών Αρχών από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου ο υφυπουργός να συζητήσει μαζί τους τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού σε περιοχές όπου υπάρχει έντονο ελληνικό ομογενειακό στοιχείο.

Ο κ. Βλάσης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία των Προξενικών Αρχών με τους ομογενειακούς συλλόγους και την Εκκλησία, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή συνδρομή και υποστήριξη στους απόδημους Έλληνες. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάσθηκαν τρόποι με τους οποίους δύναται να προαχθεί η αλληλεπίδραση με την Ομογένεια καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των περιορισμών που έχουν προβλεφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως σημείωσε ο κ. Βλάσης η πρωτοβουλία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σκοπεύει στο μέλλον να πραγματοποιήσει αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις και με άλλες Προξενικές Αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός της πολιτικής ηγεσίας με τα στελέχη της Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.