«Δεν τελείωσε ο πόλεμος. Τελείωσαν κάποιες μάχες. Ο πόλεμος συνεχίζεται, άρα τώρα μπαίνουν οι επόμενοι στόχοι για την επόμενη μέρα», τόνισε βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους».

«Μια από τις κατηγορίες που έχει δεχθεί αυτός ο λαός, επί δεκαετίες από ξένους, είναι ότι δεν μπορεί να προγραμματίσει εύκολα, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει συστημικά και συστηματικά, ότι είναι πολύ συναισθηματικός», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμείς λοιπόν και συναισθηματικοί είμαστε, αλλά και όταν βάλαμε έναν στόχο, αποδείξαμε ότι μπορούμε να τον υπηρετήσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της αγοράς εξέφρασε τον προβληματισμό του επισημαίνοντας: «Το ελληνικό κράτος μπόρεσε και ενίσχυσε κάποιους, και μάλιστα σ΄ένα ποσοστό πάνω από 80%. Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάρα πολύ διότι, δυστυχώς, δεν είμαστε μια χώρα, η οποία έχει άπλετο χρήμα. Καμία χώρα δεν έχει τόσο πολύ. Εμείς, με τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια, σίγουρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σ΄αυτή τη λογική, που σημαίνει ότι πρέπει να επανέλθουμε στην κανονικότητα της οικονομικής δραστηριότητας και στην κανονικότητα των εργασιών. Μέσα από αυτήν την κανονικότητα είναι βέβαιον, ότι θα βγουν “πληγωμένοι” και μικρές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι».

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκαθαρίσει και η κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε εκλογές», ενώ σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης , έκανε λόγο για «συνήθεια του ΣΥΡΙΖΑ σε τακτικισμούς».