Την εκτίμηση πως όλα θα πάνε καλά με το σημερινό πρώτο άνοιγμα καταστημάτων και η κυβέρνηση θα μπορεί στα τέλη της εβδομάδας να προγραμματίσουμε την επόμενη έναρξη, στις 11 Μαΐου, διατύπωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Όλα είναι καλά προετοιμασμένα, έχουν γίνει ετοιμασίες και ενημερώσεις» τόνισε, εξηγώντας πως στα είπα στάδια επιστροφής στην κανονικότητα με φόντο την κρίση με τον κορονοϊό, η κυβέρνηση μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει.


Ερωτηθείς αν υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο καταστήματα να ανοίξουν αλλά στη συνέχεια να κλείσουν και να υπάρξει κύμα απολύσεων, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως υπάρχει αυτή η ανησυχία και πως η πολιτεία έχει το δίχτυ προστασίας, ενώ θα ανακοινωθούν κι άλλα μέτρα στήριξης για να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

«Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολη άσκηση» είπε, «την άλλη Δευτέρα ανοίγει πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, ακολουθεί πλέγμα στήριξης και για τον τουρισμό».

Αναφορικά με τις μάσκες, ο κ. Παπαθανάσης είναι πως η τιμή της είναι και θα συνεχίσει να είναι πτωτική, ενώ τα αποθέματα φτάνουν τα 31 εκατ τεμάχια. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα ενώ γίνονται και πολύ μεγάλες εισαγωγές.

«Παρακολουθούμε στενά την τιμή της» πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο διατίμησης και είπε πως εάν έμπαινε, είναι πιθανό να κρατούσε την τιμή στο ανώτατο όριο. «Όμως το παρακολουθούμε» σημείωσε.