Ως ανάξιο λόγου θα πρέπει να έκριναν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και τα υπόλοιπα στελέχη της Κουμουνδούρου τον θάνατο των ανθρώπων στο έγκλημα της Marfin, που έγινε σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια. Κι αυτό γιατί, παρά και τις αναφορές όλων των κομμάτων στην τραγική επέτειο, η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να διατηρήσει σιγή ιχθύος.

Οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί ξεκίνησαν τις τοποθετήσεις τους ενώπιον του σώματος της Βουλής αναφερόμενοι στην τραγωδία της Marfin. Τόσο, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγαν οιαδήποτε αναφορά στο εν λόγω ζήτημα και αναλώθηκαν μόνο σε επίθεση κατά της κυβέρνησης για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Τουλάχιστον οι βουλευτές και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στην ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη των θυμάτων της Marfin.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει από το βήμα της βουλής ότι θα τιμήσει τους νεκρούς της Marfin με ειδική πλακέτα- μνημείο στο σημείο, με τη φράση «ποτέ πια!». Ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε τη ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφόρων που πλήγωσαν την Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας. Ποτέ πια».

Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, κινήθηκε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας: «Τρεις άνθρωποι ξεκίνησαν το πρωί να πάνε στη δουλειά τους και δε γύρισαν ποτέ, χάθηκαν για πάντα θυσία στο βωμό της τυφλής βίας και της μισαλλοδοξίας». Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «10 χρόνια μετά δεν φτάνει κύριε πρωθυπουργέ να μην οδηγηθεί αυτή η τραγωδία στη λήθη δεν φτάνει το πότε πια όσο κι αν συμφωνούμε με όλα αυτά χρειάζεται να βρεθούν οι δράστες να διαλευκανθεί η υπόθεση με αυτό τον τρόπο θα υπερασπιστούμε πραγματικά την τιμή της Δημοκρατία».

Τέλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε λόγο περί ανάγκης εντοπισμού και σύλληψης των δραστών.