Με αφορμή τα προβλήματα που αναδεικνύονται στην οικονομία και κατά συνέπεια σε όλους τους κλάδους εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, οι Έλληνες ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συζήτησαν σήμερα και αντάλλαξαν απόψεις με το Προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.



Ο Προέδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας και οι συνεργάτες του υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο της βιομηχανίας και της μεταποίησης στην οικονομία και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και εξέφρασαν τους εξής δύο προβληματισμούς:

- Πώς, με τη βοήθεια και της Ευρώπης, μπορεί να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο στην Ελλάδα κάνοντας τα πρώτα βήματα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

- Πώς τους επομένους μήνες η χώρα μας θα βγει όσο το δυνατόν αλώβητη με τη βοήθεια και των Ευρωπαϊκών πόρων.

Στη συνέχεια, συζήτησαν με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές την ανάγκη για συνεχή διάλογο και συνεννόηση προκειμένου να γίνουν συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να δοθούν λύσεις ουσίας για να αντιμετωπιστούν δύο από τα μεγαλύτερα ζητήματα, της ανεργίας και της δημοσιονομικής κρίσης.