Στρατηγική απευθείας επαφής και συνομιλίας με την κοινωνία έχει υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την περίοδο αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού λόγω του κοροναϊού, κάτι το οποίο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, όταν θα απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κυριακος Μητσοτάκης βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη το πρωί στην Ερμού, τον πιο κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της Αθήνας, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφθεί την αγορά του Παγκρατίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκαν την περασμένη Δευτέρα σχολικό συγκρότημα στο Παγκράτι, με αφορμή την επιστροφή των μαθητών της Α' και Β' τάξης των Γυμνασίων και Λυκείων στα θρανία, μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού.

Σκοπός του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επισκεφθεί περιοχές της χώρας προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες κάθε κλάδου, ώστε να προσαρμόζονται ανάλογα και οι πολιτικές της κυβέρνησης.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τη συγκεκριμένη τακτική του πρωθυπουργού αντέγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βρέθηκε και αυτός στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγες ημέρες, για να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και εργαζομένους για τα προβλήματα της εποχής του κοροναϊού.