Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου ο διαδικτυακός φιλανθρωπικός Μαραθώνιος της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και του Στέλιου Κονταδάκη, με σκοπό την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Να σημειωθεί πως τον τηλεμαθαρώνιο, διάρκειας οκτώ ωρών, που ήταν αφιερωμένος στον σύλλογο «Φλόγα» , συντόνιζε ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φώτης Καρύδας.

«Στόχος μας η Φλόγα να γίνει… πυρκαγιά» ήταν το μήνυμα που επώνυμα και ανώνυμα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Το έναυσμα δόθηκε μέσω Θεσσαλονίκης στις 12 το μεσημέρι, και η σκυτάλη στις 16.00 πέρασε στον δημοσιογράφο Φώτη Καρύδα, ο οποίος και μέχρι τις 20.00 διεύθυνε τον διάλογο με μέλη της Νέας Δημοκρατίας, Υπουργούς της κυβέρνησης, Βουλευτές, αθλητές αλλά και μέλη του συλλόγου ‘’Φλόγα’’.


ΝΔ-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ-ΦΛΟΓΑ

Το πρόγραμμα προβλήθηκε live από το κανάλι της Νέας Δημοκρατίας στο Youtube και από τη σελίδα της Γραμματείας Οργανωτικού στο Facebook.

Στην πολύωρη μετάδοση έδωσαν το «παρών» πλήθος υπουργοί, Ευρωβουλευτές, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και διάσημοι αθλητές. Πέρα από την προσωπική τους προσφορά προέτρεψαν όσους παρακολούθησαν την μετάδοση να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Αξιοσημείωτη ήταν η κίνηση του Δημάρχου Αθηναίων ο οποίος δεσμεύτηκε στο δημοσιογράφο Φώτη Καρύδα ότι θα πεζοδρομήσει το δρόμο που παρεμβάλλεται ανάμεσα στα κτίρια της οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άγγελος Συρίγος, Μαριέτα Γιαννάκου, Παναγιώτης Νίκας, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Στεργίου, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρήστος Ταραντίλης, Γιώργος Παπανικολάου, Μάκης Βορίδης, Κώστας Τσιάρας, Ρόδη Κράτσα, Γιάννης Μπρατάκος, Χριστόφορος Μπουτσιακάκης, Γιάννης Βρούτσης, Νίκος Παπαθανάσης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Μπακογιάννης, Γιώργος Γεωργαντάς, Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Δόμνα Μιχαηλίδου, Γιώργος Αμύρας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κώστας Μπογδάνος, Σοφία Βούλτεψη, Φάνης Σπανός, Στέλιος Κονταδάκης, Κωνσταντίνος Φωτίου, Θεόδωρος Καράογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Kωνσταντίνος Ζέρβας, Μαρία Σπυράκη, Κώστας Καραμανλής, Μακάριος Λαζαρίδης, Παύλος Μαρινάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Κούβελας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Γιάννης Καλλιάνος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Σπανάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Άννα Καραμανλή, Βούλα Πατουλίδου, Γιάννης Λοβέρδος, Μάξιμος Σενετάκης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Κώτσηρας, Γιώργος Κύρτσος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Γιώργος Χατζημάρκος, Κωστής Χατζηδάκης, Κατερίνα Μονογυιού, Νεκτάριος Φαρμάκης, Ρεβέκα Πιτσίκα, Γιώργος Πατούλης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Δηλώσεις των καλεσμένων

Στέλιος Κονταδάκης : ‘’Το κίνημα εθελοντισμού βαδίζει σε στέρεες βάσεις’’
Λαμβάνοντας το λόγο ο Στέλιος Κονταδάκης, ευχαρίστησε προσωπικά τον δημοσιογράφο Φώτη Καρύδα για την ανιδιοτελή του προσφορά στη προσπάθεια ενίσχυσης του συλλόγου ‘’Φλόγα’’, καλώντας τους τηλεθεατές να προσφέρουν πέρα από οικονομική και ηθική υποστήριξη προς τα μέλη του συλλόγου.
‘’Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, διανύουν τον δικό τους μαθαρώνιο, και πρέπει να καταλάβουν πως ουδείς εξ αυτών είναι μόνος, αφού η κοινωνία είναι στο πλευρό τους’’, τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κονταδάκης.
Παράλληλα τόνισε πως τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης του κόσμου είναι πολλά, με αποτέλεσμα να γεμίζουν τον ίδιο με μία ιδιαιτέρως μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια.
‘’Για την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι σύνθημα, αλλά βάση της ιδεολογίας μας’’, προσέθεσε στην συνέχεια.

καρυδασ_κονταδακισ


Μαρία Τρυφωνίδου : ‘’Αποδεχθήκαμε με χαρά και τιμή την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας’’
Εμφανώς συγκινημένη, η Πρόεδρος του συλλόγου ‘’Φλόγα’’ ευχαρίστησε την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Στέλιο Κονταδάκη για τη πρωτοβουλία, όπως και τον Φώτη Καρύδα για τη συμμετοχή του. Όπως τόνισε, αποτέλεσε τον πρώτο τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για χάρη της Φλόγας, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως ιδιαιτέρως ‘’σπουδαία και σημαντική’’.

Γιώργος Κύρτσος : ‘’Καλούμε σε συνεργασία την Μ.Τρυφωνίδου, ώστε το θέμα να ακουστεί πανευρωπαικά’’
Τον.. χορό των παρεμβάσεων άνοιξε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος δήλωσε ιδιαιτέρως χαρούμενος για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Συγχρόνως τόνισε πως είναι μεγάλη η σημασία της υγεία για μία οικογένεια, ενώ παράλληλα τόνισε πως αξίζει σεβασμός σε όσες και όσους δίνουν τη μεγάλη μάχη.
Παράλληλα πρόσθεσε πως το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα έχει λάβει ορισμένες ιδιαιτέρως σημαντικές πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν καταπολέμηση του καρκίνου, και με αυτή την αφορμή απεύθυνε προσκλητήριο προς την Πρόεδρο του συλλόγου ‘’Φλόγα’’ ώστε το ζήτημα των παιδιών με καρκίνο να διεθνοποιηθεί.

Μιχάλης Χρυσοχοίδης : ‘’Η βοήθεια στην Φλόγα είναι υποχρέωση, όχι σκοπός’’
Το παρών έδωσε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, τονίζοντας πως ο εθελοντισμός αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να σηκώσουμε κεφάλι.
‘’Αποτελεί ευκαιρία να βρούμε τους δεσμούς μας μεταξύ μας και να τους ενισχύσουμε’’, ήταν το χαρακτηριστικό του μήνυμα ενώ στην συνέχεια τόνισε πως ‘’έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τον κόσμο με μικρές πρωτοβουλίες, θεραπεύοντας πληγές’’.

Γιώργος Χατζημάρκος : ‘’Ενισχύουμε την Φλόγα με 5.000 ευρώ’’
Μία ιδιαιτέρως συγκινητική παρέμβαση έκανε και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ενημερώνοντας πως θα πραγματοποιηθεί εκ μέρους της Περιφέρειας του, προσφορά ύψους 5 χιλιάδων ευρω, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε παρελθοντική προσφορά που είχε φτάσει το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ.

Κωστής Χατζηδάκης : ‘’Το μέλλον είναι τα παιδιά μας’’
Ιδιαιτέρως χαρούμενος για την πρωτοβουλία του Γ.Γ. Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης μέσω παρέμβασης του.
‘’Χρειαζόμαστε περίσσευμα καρδιάς’’ ήταν το χαρακτηριστικό του μήνυμα, αποθεώνοντας το έργο των εθελοντών τους οποίους και αποκάλεσε άτομα με ‘’έγνοια και ευαισθησίες για τον συνάνθρωπο’’.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως ‘’δεν είναι κάτι που ενισχύει την δημόσια εικόνα μας, αλλά μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς’’.

Κατερίνα Μονογυιού : ‘’Το έργο της Φλόγας είναι ευλογημένο – Προσφέρω 1.000 ευρώ’’
Αξιοσημείωτη ήταν και η παρέμβαση της Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία χαρακτήρισε το έργο της Φλόγας ως ‘’ευλογημένο’’, αφού όπως τόνισε τα μέλη της συνδράμουν υλικά αλλά και κυρίως ψυχολογικά τις οικογένειες και τα παιδιά.
Παράλληλα ενημέρωσε πως η οικονομική της προσφορά θα φτάσει τα 1.000 ευρώ.

Νεκτάριος Φαρμάκης : ‘’Πάντα στο πλάι φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών’’
Την ανάγκη για δημιουργία ακόμα περισσότερων αντίστοιχων κινήσεων εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Συγχρόνως εξήρε τη πρωτοβουλία της ΝΔ, τονίζοντας πως πολιτικοί οργανισμοί και κόμματα πρέπει να ξεφεύγουν από συνηθισμένες τακτικές και να βάζουν το παράδειγμα τους μπροστά στον άνθρωπο.

Ρεβέκα Πιτσίκα : ‘’Στεκόμαστε με ατομική ευθύνη απέναντι στη κοινωνία’’
Το δικό της μήνυμα έστειλε μέσω παρέμβασης της και η επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία που έλαβε ο Στέλιος Κονταδάκης, για τον οποίον σχολίασε πως ‘’εμψυχώνει την ατομική ευθύνη’’.
Παράλληλα ανέφερε πως είναι υποχρέωση όλων η στήριξη του έργου της Φλόγας, επαναλαμβάνοντας πως κάθε ευρώ είναι σημαντικό για την ενίσχυση του αγώνα που τα μέλη της πραγματοποιούν.
‘’Να μην σταματήσουμε εδώ σήμερα’’ προσέθεσε η Ρεβέκα Πιτσίκα, ενώ χαρακτήρισε τον δημοσιογράφο Φώτη Καρύδα ως μέρος αυτής της προσπάθειας.

Γιώργος Πατούλης : ‘’Προσφορά 10 χιλιάδων ευρώ από τον ιατρικό σύλλογο και την Περιφέρεια Αττικής’’
‘’Συγχαίρω τη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, του Στέλιου Κονταδάκη’’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Γιώργος Πατούλης, τόνισε πως ανάλογες ενέργειες δημιουργούν την ελπίδα για το αύριο, ενώ συγχρόνως τόνισε πως διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό των μελών της Φλόγας, είτε ως ιατρός, είτε ως πολιτικός.
‘’Η φλόγα αξίζει τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων μας’’, ανέφερε ο Γιώργο Πατούλης, αναφέροντας στη συνέχεια πως θα λάβει πρωτοβουλίες είτε εντός του ιατρικού συλλόγου, είτε εντός της Περιφερείας Αττικής να πραγματοποιηθούν κινήσεις που θα ενισχύσουν το έργο της, κάνοντας λόγο για προσφορά ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος : ‘’Ο εθελοντισμός είναι προσωπική μου προσπάθεια και ενέργεια’’
Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αναφερόμενος και στις δικές του εθελοντικές δραστηριότητες.
Συγχρόνως τόνισε πως πραγματοποιούνται επί του παρόντος διάφορες ευρωπαικές προσπάθειες που σχετίζονται με την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.
kympouropoulos

Ευάγγελος Μειμαράκης : ‘’Ανθρωποκεντρική η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας – Απαραίτητη η ιδιωτική πρωτοβουλία’’.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχθηκε, όπως τόνισε, την πρόσκληση για συμμετοχή του και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μειμαράκης. Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε και στα περιστατικά καρκίνου η ίδια του η οικογένεια έχει αντιμετωπίσει, θέλοντας να αναδείξει και τη προσωπική ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει επί του θέματος.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανθρωποκεντρική ιδεολογία που χαρακτηρίζει την Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία του Στέλιου Κονταδάκη τον γέμισε με υπερηφάνεια.
‘’Θέσαμε την ανθρώπινη αξία πάνω απ’ όλα’’ σχολίασε σε σχέση με τη δράση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη μάχη κατά του covid-19, ενώ τέλος αποθέωσε και τον Φώτη Καρύδα αναφορικά με το ήθος του και την προσφορά του.

meimarakis


Άγγελος Συρίγγος : ‘’Η ανθρώπινη ζωή μετράει περισσότερο απ’ όλα’’
Φανερά συγκινημένος ήταν ο Βουλευτής της Α’ Αθηνών με την ΝΔ, σχολιάζοντας τη πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Φλόγας. Ο Άγγελος Συρίγος χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως σημαντικό το έργο του συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιαιτέρως μεγάλη προσπάθεια που καταγράφουν οι γονείς αλλά και τα παιδιά.
‘’Μακάρι η προσπάθεια να είναι απόλυτα επιτυχημένη’’, ήταν το μήνυμα του.

Μαριέττα Γιαννάκου : ‘’Νοιώθω βαθιά συγκινημένη’’
Δυναμικό παρόν έδωσε και η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.
‘’Είναι μεγάλη η συγκίνηση για δύο λόγος. Κατά πρώτον διότι η Φλόγα θα ενισχυθεί οικονομικά, αλλά κυρίως διότι θα προκληθεί μία αφύπνιση της κοινωνίας αλλά και του κόσμου’’.
Συγχρόνως αναφέρθηκε και στο πόσο διαφορετικό είναι να περνά ένα παιδί μία τέτοια περιπέτεια παρά ένας ενήλικας, ενώ παράλληλα τόνισε πως είναι απαραίτητο να βρεθούν και περισσότερες παρεμβάσεις που πέρα από την θεραπεία, θα στοχεύουν και στην ψυχολογική ενίσχυση.
giannakou


Παναγιώτης Νίκας : ‘’Πρέπει η κοινωνία να αποδείξει την ευαισθησία της’’
Θερμά συγχαρητήρια προς όλους μοίρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την παρέμβαση του, ευχαριστώντας θερμά τον Στέλιο Κονταδάκη για την πρωτοβουλία που έλαβε.
‘’Η ΝΔ έχει πολλάκις αποδείξει την ευαισθησία που την διακρίνει’’ ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια έθεσε εαυτόν στη διάθεση του γ.γ. οργανωτικής του κόμματος για ανάλογες ενέργειες.

Νίκη Κεραμέως : ‘’Το έργο της Φλόγας είναι αξιοσέβαστο – Μέλημα μας η εκπαίδευση των παιδιών που ασθενούν’’
‘’Αν κάτι μάθαμε από τον υγειονομική κρίση, είναι το αίσθημα αλληλεγγύης’’, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, αφού πρώτα συνεχάρη τον Στέλιο Κονταδάκη για την πρωτοβουλία του, όπως και τον Φώτη Καρύδα για τον συντονισμό της όλης συζήτησης.
Παράλληλα τόνισε πως παραμένει πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Παιδείας η εκπαίδευση των παιδιών που ασθενούν.

kerameos


Γιώργος Στεργίου : ‘’Η δράση της φλόγας είναι μοναδική για τα ελληνικά και ευρωπαικά δεδομένα’’
Στην καθοριστική συμβολή του συλλόγου Φλόγα αναφέρθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ‘’ιστορική’’ την συμβολή της Φλόγας στην αντιμετώπιση της ασθένειας του καρκίνου.
‘’Ειδικά σε μία τέτοια περίοδο, έχουμε όλοι τη διάθεση και τη θέληση να στηρίξουμε το έργο της Φλόγας’’.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στη πρωτοβουλία που η ΝΔ έλαβε, τονίζοντας πρωτοπόρησε στο τομέα των εθελοντικών πρωτοβουλιών.

Χρήστος Ταραντίλης : ‘’Τεκμήριο της ανθρωπιάς ο εθελοντισμός’’
Το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, συγχαίροντας για την εξαιρετική προσπάθεια και πρωτοβουλία. Όπως είπε, ο εθελοντισμός πλέον καλλιεργείται στο οικοσύστημα της κοινωνίας, ενώ συγχρόνως αποθέωσε οσους συμμετέχουν ‘’αμισθί και συνειδητά’’.

Τάκης Φύσσας : ‘’Ο σύλλογος Φλόγα αποτελεί μία συγκινητική πρωτοβουλία’’
‘’Γκολ’’ στον εθελοντισμό έβαλε ο Αθλητικός Δ/ντης της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου, δίνοντας το δικό του μήνυμα για στον τηλεομαθαρώνιο.
‘’Η Φλόγα αποτελεί μία συγκινητική πρωτοβουλία, αλλά τα μέλη της κατάφεραν να το ξεπεράσουν και προσπαθούν να δώσουν δύναμη σε όλους μας’’, ανέφερε ο πρώην παίχτης της Εθνικής Ελλάδος και του Παναθηναικού.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εθελοντικές δράσεις που ακολουθεί η Εθνική Ομάδα και οι διεθνείς, σε μία προσπάθεια να συμβάλουν στις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Κυριάκος Πιερρακάκης : ‘’Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε τη προσπάθεια της Φλόγας’’
‘’Θετικό να βλέπει κάποιος πως οι νέες τεχνολογίες βοηθούν’’ σχολίασε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά την παρέμβαση του, αφού πρώτε συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συντελεστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην γενικότερη ανάγκη που υπάρχει για την απλούστευση των διαδικασιών που ο εκάστοτε ασθενής οφείλει να ακολουθήσει, τονίζοντας πως το κράτος πρέπει να αποτελεί σύμμαχος του ασθενούς.
pierrakakis


Γιώργος Παπανικολάου : ‘’Σχεδιάζουμε αντίστοιχη πρωτοβουλία στο Δήμο Γλυφάδας’’
Ξεχωριστή αποτέλεσε και η παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας, ο οποίος εκτός των άλλων τόνισε πως η ΝΔ συνεχίζει το εθελοντικό της έργο, ούσα κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη.
‘’Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να επικαιροποιήσει την ένταση της προσπάθειας’’, σχολίασε χαρακτηριστικά, κάνοντας συγχρόνως και πρόταση στον Φώτη Καρύδα ώστε να παρουσιάσει αντίστοιχη εκδήλωση στον Δήμο Γλυφάδας.

Μάκης Βορίδης : ‘’Οι γιατροί είναι εκεί για να σώζουν ζωές, ειδικά όταν ο ασθενής είναι παιδί’’
Το έργο των ιατρών και του συλλόγου Φλόγα αποθέωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Μάκης Βορίδης στάθηκε αρκετά στη ψυχολογική υποστήριξη που έχουν ανάγκη οι γονείς, καθώς η είδηση της ασθένειας ενός παιδιού, αποτελεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση.
‘’Σημασία έχει το ηθικό και το υλικό μέρος στήριξης’’, προσέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κώστας Τσιάρας : ‘’Η ΝΔ αγγίζει ευαίσθητες πτυχές της κοινωνίας – Η Φλόγα κοντά στις οικογένειες’’
‘’Οι άνθρωποι της Φλόγας έχουν περίσσευμα ψυχής’’ ήταν το σχόλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης κατά την παρέμβαση του.
Παράλληλα τόνισε πως τον τιμά ιδιαιτέρως η συμμετοχή, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στην αναγκαία οπτική της κοινωνίας μέσα από τα κόμματα, και στο τρόπο με τον οποίο έχει συμβάλει σε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της ΝΔ.

Ρόδη Κράτσα : ‘’Μέσω κορωνοιού αναδείχθηκε η ανάγκη για προστασία των ευπαθών ομάδων’’
‘’Ο εθελοντισμός διακρίνει την ιδεολογία μας’’, ήταν το μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την δυνατότητα που της προσέφεραν για συμμετοχή.
Παράλληλα τόνισε πως το μήνυμα προς τους ασθενείς και τα παιδιά πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ενώ κάλεσε όλους να προσφέρουν έστω και το ελάχιστο ποσό.
Τέλος σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση, κάλεσε τους συναδέλφους της σε ευαισθητοποίηση.

Γιάννης Μπρατάκος : ‘’Η Φλογα αξίζει την ενίσχυση μας με κάθε δυνατό τρόπο’’
Στην εξαιρετική δουλειά που έχει πραγματοποιήσει η Φλόγα εδώ και τρεις δεκαετίας αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ.
‘’Στις εθελοντικές μας δράσεις δεν ασχολούμαστε με το αν βοηθάμε τα μέλη μας ή όχι, αφού οι πρωτοβουλίες μας αφορούν τους πάντες’’, σχολίασε με πάθος ο Γιάννης Μπρατάκος.
‘’Τα παιδιά με καρκίνο είναι στη καρδιά μας και τη ψυχή μας’’ προσέθεσε στην συνέχεια.

Ζωή Ράπτη : ‘’Σήμερα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ να στηριχθούν αυτές οι οργανώσεις’’
Ως τιμητική χαρακτήρισε τη πρόσκληση στο πρόσωπο της η Βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, ενώ συγχρόνως συνεχάρη τον Στέλιο Κονταδάκη.
Επικαλούμενη τα επιστημονικά στοιχεία που τονίζουν πως σχεδόν το 40% του πληθυσμού απειλείται από τον καρκίνο, η Ζωή Ράπτη χαρακτήρισε ως απαραίτητη την σχετική πρωτοβουλία, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο ρόλο του σημερινού Πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ στη δημιουργία εθελοντικών δράσεων του κόμματος.

Χριστόφορος Μπουτσικάκης : ‘’Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια που η φλόγα προσφέρει είναι αξιομνημόνευτος’’
Ως μία ισχυρή δοκιμασία χαρακτήρισε ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά την ασθένεια του παιδικού καρκίνου, τονίζοντας το γεγονός πως είναι απολύτως αναγκαία η φροντίδα των συγκεκριμένων παιδιών.
Τέλος εξέφρασε και την άποψη πως ο κορωνοιός αποτέλεσε μία αφορμή ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα της αλληλεγγύης.

Γιάννης Βρούτσης : ‘’Μία πρωτοβουλία που ξεπερνά τα κομματικά στερεότυπα’’
Ως ιδιαιτέρως τιμητική χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας τη πρωτοβουλία της ΝΔ για προσφορά στον σύλλογο ‘’Φλόγα’’.
Όπως τόνισε, ο εθελοντισμός υπηρετεί ένα δεσμό, στηρίζοντας άτομα που το έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην ψυχική βοήθεια που τα άτομα αυτά χρειάζονται.
‘’Αν κάτι πρέπει να μείνει σε όλους μας –σε σχέση με το τι πρέπει οι κοινωνίες να έχουν- είναι η ανθρωπιά’’, προσέθεσε ο Γιάννης Βρούτσης, ευχαριστώντας παράλληλα και τον Φώτη Καρύδα για τη προσφορά του.

Ελίζα Βόζενμπεργκ : ‘’Απαραίτητα τα κοινωνικά πρότυπα’’
Το δικό της ξεχωριστό μήνυμα έστειλε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ στον σχετικό τηλεμαραθώνιο, αναφερόμενη συγχρόνως και στο εθελοντικό έργο της ΝΔ διαχρονικά.
‘’Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος’’ σχολίασε η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ως πραγματικούς νικητές τους γονείς που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες.

Μιχάλης Ζαμπίδης : ‘’Πρέπει να εξελιχθούμε μέσα από την αποστολή μας’’
Η σπουδαία πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΝΔ δεν εμπεριείχε μονάχα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και άτομα από το χώρο του αθλητισμού. Ένα εξ’ αυτών είναι ο Μιχάλης Ζαμπίδης, του οποίου η συμβολή ήταν τεράστια, μέσω της προώθησης της καμπάνιας αυτής στα social media που διαθέτει.
‘’Χαίρομαι που είμαι κομμάτι σε κάτι τόσο σημαντικό’’, σχολίασε ο Έλληνας πυγμάχος, ενώ συγχρόνως έπειτα από προτροπή του Φώτη Καρύδα, υποσχέθηκε να υποδεχθεί τα παιδιά της φλόγας για προπόνηση στο γυμναστήριο.
zampidis


Νίκος Παπαθανάσης : ‘’Η έννοια της αλληλεγγύης βασικό συστατικό της συνείδησης του Έλληνα’’
Χαρούμενος για την παρουσία του στον τηλεμαραθώνιο υπέρ του συλλόγου Φλόγα δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας το πόσο αναγκαίος είναι ο εθελοντισμός σήμερα.
Ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε πως ‘’αποτελούμε γονείς όλων αυτών των παιδιών’’, ενώ παράλληλα πως βρίσκονται όλοι εκεί για να δώσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ προς στις οικογένειες των παιδιών με καρκίνο.

Κώστας Μπακογιάννης : ‘’Κλέβω δύναμη από τη δύναμη των παιδιών – Έρχεται η πεζοδρόμηση’’
Είδηση έβγαλε η παρουσία του Δημάρχου Αθηνών στον τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε, αφού ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε θα πραγματοποιηθεί επιτέλους ο πεζόδρομος που τόσο πολύ θέλουν τα μέλη και τα παιδιά της Φλόγας.
Όπως δήλωσε τα έργα θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού, ενώ συγχρόνως προσέθεσε πως ‘’είναι ώρα να δώσουμε κάτι πίσω για όσα κάνει η Φλόγα για εμάς’’.
mpakogiannis

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου : ‘’Το ΕΛΚ μετέχει στη μάχη κατά του καρκίνου’’
Στις δράσεις που έχει αναλάβει το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα αναφέρθηκε εκτός των άλλων η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού πρώτα ευχαρίστησε προσωπικά τον Φώτη Καρύδα για τη συμμετοχή και παρουσία του στην προσπάθεια αυτή.
‘’Ο καρκίνος δυστυχώς θα μας αγγίξει όλους, επομένως χρειάζεται άμεση δράση’’, ήταν το σχόλια της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο ευρωπαικό πλάνο για να κερδηθεί η μάχη με την επάρατη νόσο.

Δόμνα Μιχαηλίδου : ‘’Η ενίσχυση της Φλόγας αποδεικνύει την ευαισθησία της’’
‘’Κάνουμε από τη θέση μας ότι καλύτερο μπορούμε’’ σχολίασε η Υφυπουργός Εργασίας κατά την παρέμβαση της.
‘’Όλα αυτά αποτελούν κινήσεις που μας συγκινούν αλλά συγχρόνως αποτελούν και απόλυτη υποχρέωση μας’’ σχολίασε η Υφυπουργός Εργασίας, χαρακτηρίζοντας αξιοθαύμαστους και τους γονείς των παιδιών.

Γιώργος Αμυράς : ‘’Μετά τον κορωνοιό βάλαμε όλοι στο μυαλό μας την έννοια της ασθένειας’’
Στην συμβολή του κορωνοιού στην έννοια της αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κατά την παρέμβαση του.
Παράλληλα χαρακτήρισε ως σπουδαία τη δουλειά που η Φλόγα εδώ και τρεις δεκαετίας πραγματοποιεί, αποθεώνοντας και την συγκινητική κινητοποίηση των πολιτών υπέρ αυτής της δράσης.

Τάκης Θεοδωρικάκος : ‘’Αποδεικνύεται στη πράξη πως η ΝΔ είναι ανοιχτό κόμμα στη κοινωνία’’
Εμφανώς χαρούμενος αλλά και συγκινημένος εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την παρέμβαση του.
‘’Δεν αποτελεί έκπληξη η λήψη μίας τέτοιας πρωτοβουλίας, είμαστε συνηθισμένοι σε ανάλογες κινήσεις από το οργανωτική της ΝΔ’’, προσέθεσε στην συνέχεια, ενώ μοίρασε και συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά με καρκίνο, όσο και στους γονείς τους για την σκληρή μάχη που δίνουν για τη ζωή.
theodorikakos

Κωνσταντίνος Μπογδάνος : ‘’Σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι’’
Ιδιαιτέρως εκφραστικός, όπως άλλωστε συνηθίζει, ήταν ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αφού αποθέωσε τον Φώτη Καρύδα χαρακτηρίζοντας των ως ‘’έναν μαχητή των ΜΜΕ’’, τόνισε πως δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει την προσφορά του, καθώς ‘’αυτά τα πράγματα κάποιος δε τα δημοσιοποιεί ‘’.
Τέλος, αναφέρθηκε και στις ‘’καθημερινές απλές ευλογίες’’, οι οποίες δεν είναι για όλους τόσο δεδομένες.
‘’Ένα μπράβο στους γονείς των παιδιών που στέκονται δίπλα τους’’.
bogdanos


Σοφία Βούλτεψη : ''Να καταλάβουν όλοι ότι οι έννοιες της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς δεν είναι ιδιοκτησία κανενός''
Το δικό της ξεχωριστό μήνυμα έστειλε η Βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, δηλώνοντας ιδιαιτέρως χαρούμενη για τη παρουσία της στην σχετική δράση.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός πως λόγω της πανδημίας του coviv-19 ετέθησαν στην άκρη ορισμένα άλλα ζητήματα υγείας, άκρως σημαντικά.
''Δεν σταμάτησαν να υπάρχουν άλλα προβλήματα'', σχολίασε χαρακτηριστικά.