Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη Μαλακάσα, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λίτσας δήλωσε ότι «σήμερα επικρατεί ησυχία».

«Να πούμε ‘’περαστικά’’ στους αστυνομικούς που νοσηλευτήκανε. Ειλικρινά μπορείτε να πιστέψετε ότι παιδιά, γονείς, ηλικιωμένοι έστειλαν έξι αστυνομικούς στο νοσοκομείο; Όχι απλά το διαψεύδω, είναι το viral της εβδομάδας», ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το αν διαψεύδει ο ίδιος ότι τραυματίστηκαν αστυνομικοί στα επεισόδια, ο κ. Λίτσας απάντησε: «Εντελώς. Εκεί ήμουνα δεν ήμουν κάπου αλλού. Δύο είναι οι τραυματίες, 80 χρονών ο ένας που τον χτυπήσανε και τον πήρε το 166 και επίσης ένας υπάλληλος ο οποίος έχει τέσσερα ράμματα, έχει τα πλευρά του χτυπημένα και στην πλάτη τα κλομπ».

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Μηταράκη για τη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα, ο αντιδήμαρχος ανέφερε: «Ο Μηταράκης το έχει πει πάρα πολύ καιρό αυτό, το άσχημο είναι ότι έφερε τη νέα δομή εν μέσω κοροναϊού και με τα ΜΑΤ».

«Όταν κάνεις πολιτική με τα ΜΑΤ είναι ξεκάθαρο ότι οι αντιδράσεις δεν θα είναι καλές. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι ήταν λάθος και το σημείο που έφερε τη νέα δομή και ο τρόπος που την έφερε με αντίθετη την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε ένα μικρό χωριό των 500 κατοίκων φτάσαμε να έχουμε 3.000 μετανάστες», δήλωσε ο κ. Λίτσας.

Παράλληλα ο κ. Λίτσας τόνισε ότι «το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που αντανακλά στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη της Μαλακάσας». «Εμείς ζούμε μέσα στο μεταναστευτικό, αν κάποιος θέλει να πετύχει ο κ. Μηταράκης είμαστε εμείς. Είμαστε στο πλευρό του σε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε με μια προϋπόθεση όμως να μην απαξιώνει τους θεσμούς όπως την τοπική αυτοδιοίκηση», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας.

«Σημασία έχει να δούμε τη χωρητικότητα των δομών και τη δυνατότητα μιας περιοχής σαν τη Μαλακάσα, μιας μικρής κωμόπολης, να αντέξει ένα τόσο μεγάλο αριθμό», υπογράμμισε ο ίδιος.