5091192
Πολιτική

Live η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Παρέμβαση κάνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση «επί της αρχής»του νομοσχεδίου, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το μεσημέρι διεξάγεται συζήτηση «επί των άρθρων» και - αργότερα σήμερα - η ψήφιση του νομοσχεδίου. Ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων, έχει ζητήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


Βασική στόχευση των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην Παιδεία είναι ένα σχολείο πιο ουσιαστικό, πιο δημιουργικό, πιο ποιοτικό και ανοιχτό, υψηλότερων προσδοκιών και απαιτήσεων, που θα ανταποκρίνονται στην ανάγκη για πιο σφαιρική μόρφωση, ανέφερε χθες στην αρχική τοποθέτησή της, επί του νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στοχεύουμε σε μια δημιουργική διαχείριση και αξιοποίηση των παρεχόμενων γνώσεων και τη διαρκή αυτοβελτίωση, σε ένα σχολείο της εγρήγορσης, της επίτευξης των μαθησιακών στόχων, σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο σχολικό περιβάλλον, πρόσθεσε.