«Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι μονόδρομος, αλλά, ταυτόχρονα, είναι και μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Η δυναμική που διαθέτει η χώρα, ως τουριστικός προορισμός, εξακολουθεί να είναι ισχυρή».

powered by Rubicon Project
Αυτό επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, αναφορικά με την επανεκκίνηση του Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι «κάνουμε μια νέα αρχή ξεκινώντας βέβαια από χαμηλή βάση γιατί είναι δεδομένο ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά».


Με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των πολιτών ο κ. Κόνσολας σημειώνει ότι «θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με αυτό τον τρόπο, θα είμαστε σε προνομιακή θέση, έτσι ώστε το 2021, να πετύχουμε την ολική επαναφορά».

Μάλιστα προτρέπει τους πάντες να κατανοήσουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξουμε τον τουρισμό είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας. «Ζούμε σε μια νέα κανονικότητα με νέους κανόνες τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε. Όσο και αν είναι άβολοι, αυτοί οι κανόνες».

Στην παρέμβαση του ο κ. Κόνσολας εστιάζει στην ευθύνη που όλοι πρέπει να δείξουν και επισημαίνει, ότι «αν ο καθένας από μας κάνει αυτό που πρέπει σε σχέση με τις οδηγίες, σε σχέση με τα μέτρα, σε σχέση με τους κανόνες που έχουμε θέσει, δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Αυτή τη χρονιά ας μετατρέψουμε την ασφάλεια σε συγκριτικό πλεονέκτημα του Υπουργείου Τουρισμού, συμπληρώνει ο κ. Κόνσολας. «Το 2020 ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να δώσει ένα δυναμικό "παρών", να επιβεβαιώσει τη δυναμική του. Η κυβέρνηση, γνωρίζει τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας για επιχειρήσεις και εργαζόμενους για αυτό και με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.