Τεράστιο θέμα ηθικής τάξεως θέτει ο Σπύρος Καρανικόλας για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, με αφορμή τα δεκάδες ακίνητα που μισθώνει μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες.

«Ο Παπαδημούλης μας έκανε κηρύγματα αριστερής ηθικής και έχει εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο businessman στο real estate», δήλωσε ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως «δεν είπα ότι είναι αμαρτία ο κάθε Παπαδημούλης να είναι εύπορος και αριστερός ταυτόχρονα. Λέω ότι η λογική της κονόμας δεν είναι αριστερή».

«Με βάση τη δική μου ηθική κρίση θεωρώ ότι δεν είναι ηθικά αριστερός ο κ. Παπαδημούλης. Όταν ευαγγελίζεσαι την ηθική της αριστεράς και αποδεικνύεσαι ένας καθαρός businessman…», πρόσθεσε.

«Με αυτή της συμπεριφορά του Παπαδημούλη, εκτίθεται και ο Τσίπρας, που δεν τολμάει, δεν έχει το σθένος να τον βάλει στη θέση του, ακόμη και να τον διαγράψει. Εκφράζεται σήμερα από νεοφιλελεύθερες πρακτικές και πολιτικές, ότι μπορούμε να κάνουμε business», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να μου πει ότι αλλάξαμε ιδεολογία. Τότε εντάξει. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Άρα έχουν αλλάξει την ιδεολογία τους και την ηθική τους».

Ερωτηθείς αν γνωρίζει κανέναν από το κόμμα του που αγοράζει ή πουλάει ακίνητα, είπε: «Το μόνο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ξέρω είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που μπήκε στη φυλακή με νόμο του ΠΑΣΟΚ και βγήκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ».