Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
5094911
Πολιτική

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Κάνει πίσω ο πρώην αναπληρωτής υπουργός - Τι παραδέχτηκε

Τρεις σημαντικές παραδοχές προκύπτουν από τη σημερινή απολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με τους βουλευτές της πλειοψηφίας, για πρώτη φορά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επιβεβαιώνει ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Ράικου στην οποία -κατά τον ίδιο- τη ρώτησε εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα.

Δεύτερον, επιβεβαιώνει την επίσκεψη της Γιάννας Παπαδάκου στην κυρία Ράικου, με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο.

Τρίτον, τονίζει ότι από την ώρα που ο εισαγγελέας πέσει σε πολιτικό πρόσωπο, "τα μολύβια κάτω"... Κάτι που δεν έπραξαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς με τους κουκουλοφόρους.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπαγγελόπουλος συνεχίζει να καταθέτει κουτσομπολιά πάσης φύσεως, εικασίες, ανούσια σχόλια παντελώς άσχετα με την υπόθεση για την οποία κατηγορείται. Όντως, όπως ο ίδιος είπε, ορισμένα από όσα λέει χρήζουν ψυχιατρικής εξέτασης...», τονίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

«Γνώρισα τον Αλ.Τσίπρα στο σπίτι των γονιών του»

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει αναφορές στη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, αποκάλυψε ότι είχε... συμπτωματικά πάει στο σπίτι των γονιών του και εκεί είχε την πρώτη του επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τον διάλογο

Δ. Παπαγγελόπουλος: Τον Τσίπρα τον γνώρισα κοινωνικά παραμονές εκλογών του 2012. Είχα πάει συμπτωματικά στο σπίτι των γονιών του.

Δ. Μαρκόπουλος: Γνωρίζατε την οικογένειά του; Έχετε βρεθεί δηλαδή πριν γίνει πρωθυπουργός;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ελάτε, κ. Μαρκόπουλε, να σας δώσω μια συνέντευξη όποτε θέλετε. Θα σας τα πω όλα.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα γνωρίζετε την οικογένειά του. Τον ξέρατε πριν αναλάβει την εξουσία.

Δ. Τσοβόλας: Αυτά δίνουν τροφή για δημοσιεύματα. Να μείνουμε στην υπόθεση.

Δ. Μαρκόπουλος: Μα έχει ενδιαφέρον η σχέση των δύο.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα σας τα πω όλα.

Δ. Τσοβόλας: Αυτά κάνουμε και θα παίζουν τα ΜΜΕ.

Απάντηση Ράικου σε Παπαγγελόπουλο

Για «άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν» ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής έκανε λόγο η Ελένη Ράικου σε δήλωση της.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς απαντά δριμεία στις αναφορές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τις σπουδές των παιδιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η κυρία Ράικου λειτουργεί ως «μακρύ χέρι του Αντώνη Σαμαρά» γιατί όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, ο πρώην πρωθυπουργός μεσολάβησε για να πάρουν υποτροφία τα παιδιά της σε πανεπιστήμιο της Αμερικής.

Μάλιστα, η Ελένη Ράικου στη δήλωσή της, καλεί τον πρώην υπουργό να της απαντήσει δημόσια πως διορίστηκε η κόρη του στη Βουλή, πως ο γιος του ως δικηγόρος προσελήφθη επί υπουργίας του σε μεγάλη τράπεζα και μετά στα ΕΛΠΕ και μάλιστα με παχυλό μισθό.

«Όσο για τα λοιπά που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι…», καταλήγει η δήλωση της Ελένης Ράικου.

Συγκεκριμένα η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς αναφέρει:

«Ήταν και είναι αδιανόητο για μένα να εμπλέκονται σε οποιεσδήποτε υποθέσεις οικογένειες και παιδιά. Όμως, μετά τις άθλιες αναφορές του Ρασπούτιν στα παιδιά μου και στις σπουδές τους και προς αποκατάσταση της τρωθεισας τιμής τους αναγκάζομαι να δηλώσω ότι είμαι υπερήφανη που σπούδασαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκλειστικά με έσοδα δικά μου και του συζύγου μου, υποτροφία και από δική τους εργασία. Είμαι όμως υποχρεωμένη να ρωτήσω τον Ρασπούτιν και να απαντήσει αυτός δημοσίως : 1) πώς διορίστηκε η κόρη του ως υπάλληλος στη Βουλή των Ελλήνων και πόσο συνήθης είναι ένας τέτοιος διορισμός; 2) πώς ο δικηγόρος γιος του επί υπουργίας του προσλήφθηκε σε μεγάλη συστημική τράπεζα και στη συνέχεια στα ΕΛΠΕ με ιδιαίτερα παχυλό μισθο και προνόμια; Όσο για τα λοιπά που φέρεται πως είπε, επιφυλάσσομαι...»