Σε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα προς Δημήτρη Παπαδημούλη προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της απόκτησης των ακινήτων από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειώσουμε ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει αγοράσει συνολικά 38 ακίνητα, τα 15 εκ των οποίων νοικιάζει σε ΜΚΟ και μετανάστες, κερδίζοντας από αυτά περίπου 6.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ένα ακόμη πολιτικό σφάλμα του είναι η ερμηνεία που ο ίδιος επιχείρησε να δώσει για τις επιθέσεις που δέχεται, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η λάσπη που δέχεται, «έχει στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε ότι «Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος». 

Παράλληλα, ο πρώην Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μετά και τη σαφή δέσμευσή του Δ. Παπαδημούλη, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Επέμεινε ο Κούλογλου

Κριτική στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος ζήτησε από τον Δημήτρη Παπαδημούλη να παραιτηθεί γιατί προκάλεσε μεγάλη ζημιά και στο κόμμα και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε ότι η παραίτησή του είναι στην διάθεση του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο ίδιος τον τοποθέτησε επικεφαλής και ο ίδιος μπορεί να τον απομακρύνει.

Στη συνέχεια τόνισε ότι εδώ και 40 μέρες δέχεται τις επιθέσεις της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας γιατί, όπως είπε, ανέδειξε το θέμα της λίστας των χρημάτων που δόθηκαν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος και είπε πως αν και οι υπόλοιποι θεωρούν ότι πρέπει να αντικατασταθεί, να παραιτηθεί. Και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Παπαδημούλη

Τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Παπαδημούλη είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Την ίδια ώρα, έκδηλη είναι η αμηχανία μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν τις εξελίξεις, με εμφανή πλέον τον προβληματισμό τους.

Αρκετοί στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση Παπαδημούλη, ενώ δεν υπάρχει κάτι παράνομο, αποτελεί βαρύ κτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της εικόνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή στην ηθική πλευρά της πολιτικής. Λόγω του τρόπου απόκτησης και κυρίως του τρόπου εκμετάλλευσης των ακινήτων αυτών από τον κ. Παπαδημούλη.

«Άδειασμα» Μπαλάφα σε Παπαδημούλη

Αποστάσεις από τον Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με την υπόθεση της αξιοποίησης των ακινήτων του κρατάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος ανέφερε πως ο ίδιος δεν θα αγόραζε τόσα ακίνητα με σκοπό να τα εκμεταλλευτεί.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπαλάφας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε πως ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κάνει κάτι παράνομο, ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν θα προχωρούσε σε αντίστοιχη κίνηση, υπογράμμισε πως δεν θα έκανε το ίδιο.

«Καρφιά» και από Σκορίνη

Μετά τις σαφείς αποστάσεις on camera, που έλαβε ο Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος όταν ρωτήθεκε αν ο ίδιος θα έπραττε το ίδιο, απάντησε κατηγορηματικά και μονολεκτικά «Όχι», σειρά πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης, ο οποίος μιλώντας στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως πολιτικό και δημόσιο πρόσωπο, όπως και όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις, δεν θα πρέπει μόνο να κινούνται νομικά, αλλά θα πρέπει να δείχνουν την ηθική τους διάσταση.