Το ΚΙΝΑΛ καταθέτει ερώτηση όλης της ΚΟ του κόμματος δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, αναφορικά με τη μεγάλη αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Επίσης ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για ένα σύστημα παρέμβασης στο χώρο της αστυνομίας λέγοντας ότι ένα κοινωνικό παρακράτος συνεργαζόταν με ένα πολιτικό παρακράτος και εκτίμησε πως θα υπάρξει πανευρωπαϊκή αντίδραση μετά τις αποκαλύψεις.

Ακόμα είπε πως πρέπει να γίνει έλεγχος σε βάθος για τις κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τέλος ανέφερε πως από την πορεία των αποκαλύψεων θα κριθεί και η στάση του κόμματος στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ:

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Το ΚΙΝΑΛ με πρωτοβουλία που παίρνει η τομεάρχης στα θέματα Δικαιοσύνης η κα Γιαννακοπούλου, θα καταθέσει ερώτηση όλης της ΚΟ για το θέμα αυτό ως πρώτο βήμα. Από αυτά που διαβάσαμε στα Παραπολιτικά προκύπτει ότι υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα παρέμβασης στο χώρο της Αστυνομίας και όχι μόνο που αν συνδυαστεί με όσα έχουν συμβεί στην περίπτωση του κ,. Μιωνή, στην περίπτωση της Novartis και στην περίπτωση που μαθαίνουμε τελευταία για κάποια ροζ σκάνδαλα που αναμειγνύονται πρόσωπα που σχετίζονται με τα υπόλοιπα θέματα τότε μιλάμε για ένα κοινωνικό παρακράτος που συνεργαζόταν με ένα πολιτικό και δικαστικό παρακράτος. Αυτά όλα συνέβαιναν επί 4 χρόνια. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τα κοιτάξουμε στηλιτεύοντας τα απλώς σε πολιτικό επίπεδο αλλά πρέπει να ληφθούν κοινοβουλευτικά μέσα διεισδυτικού ελέγχου. Ως πρώτο βήμα εμείς καταθέτουμε την ερώτηση περιμένοντας τις εξελίξεις και ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων θα δούμε το επόμενο βήμα μας που δεν θέμα είναι απλό κοινοβουλευτικό».

«Όταν παρακολουθείς τους αντιπάλους σου, τους δικούς σου ανθρώπους, έχεις οργανώσει σύστημα εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, έχεις οργανώσει σύστημα οικονομικής κερδοσκοπίας, έχεις οργανώσει σύστημα να κυνηγάς δημοσιογράφους δεν είναι απλά τα πράγματα. Όταν εξωθεσμικά πρόσωπα δίνουν εντολές σε θεσμικά πρόσωπα», επισήμανε ο ίδιος.

Αναφορικά με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου ότι «όταν εξωθεσμικά πρόσωπα δίνουν εντολές σε ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας για να γίνονται παρακολουθήσεις και συλλήψεις δημοσιογράφων τότε το πράγμα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο», ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «αυτό είναι και πρωτοφανές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα δείτε ότι θα υπάρξει πανευρωπαϊκή αντίδραση, δεν είναι απλά πράγματα αυτά».

«Όταν οι παρακολουθήσεις και όλες αυτές οι ιστορίες αφορούν τον συγκυβερνήτη του, όταν ο επικεφαλής της ΕΥΠ που διόρισε ο ίδιος κάνει έρευνα θεωρώ αδύνατο να μην έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό δεν το ξέρω, ξέρω ότι ήταν ενήμερη η κυβέρνηση από τότε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που λεει ότι ο τότε πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να προχωρήσει και να πάει μέχρι τέλους, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε: «Η έρευνα δεν πήγε πουθενά. Φτάσαμε στο 2020 για να το μάθουμε, άρα μείνανε στην εξουσία 3 χρόνια ακόμα και η έρευνα δεν πήγε πουθενά όπως δεν πήγε πουθενά για κανένα δικό τους θέμα. Άρα αυτά πρέπει να ελεγχθούν και να ελεγχθούν σε βάθος».

«Ανάλογα με την πορεία των αποκαλύψεων που θα κάνει η εφημερίδα σας θα κρίνουμε και την μετέπειτα στάση μας. Σκέψεις για τέτοιες βαθύτερες μορφές κοινοβουλευτικού ελέγχου σε μένα υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ποιότητα της δημοκρατίας σε σχέσεις με τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «και τότε που δεν είχαμε τις αποκαλύψεις αυτές έλεγα ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα δημοκρατίας με τους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, τώρα οι αποκαλύψεις αυτές παρέχουν τις αποδείξεις».