«Το κτήμα στο Τατόϊ δεν έλαβε την προστασία που θα έπρεπε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη λέγοντας πως «είμαστε η εξαίρεση στη διαχείριση ενός πολιτιστικού αγαθού».

Η κ. Μενδώνη τόνισε πως «το υπουργείο γνωρίζει για τις άμαξες από το 2013», σημειώνοντας ότι «στο κτίριο αυτό υπάρχουν και κιβώτια που δεν έχουν ανοιχθεί».

Παράλληλα η υπουργός ανέφερε πως «από το 2003 και μετά δεν γίνεται πλιάτσικο», ενώ δήλωσε πως «πολύτιμα αντικείμενα όπως εικόνες, αρχαιότητες έχουν μεταφερθεί και φυλάσσονται σε μουσεία της Αθήνας».

Την ίδια ώρα τόνισε πως «το ανάκτορο θα γίνει μουσείο και θα είναι επισκέψιμο μετά το 2024».

Ακόμα η κ. Μενδώνη ανέφερε οτι «οι εργασίες στην Εθνική Πινακοθήκη προχωρούν καλά παρά την κοιλιά που έγινε λόγω της πανδημίας». Επιπρόσθετα σημείωσε πως «στις 25 Μαρτίου 2021 θα γίνουν τα εγκαίνια της Πινακοθήκης».

Αυτό που τόνισε η κ. Μενδώνη είναι πως «στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τηρούνται απολύτως τα υγειονομικά πρωτόκολλα για εργαζόμενους και επισκέπτες και η χώρα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες».

Αναφορικά με το αναβατόριο της Αθήνας, η κα Μενδώνη είπε «πως θα λειτουργήσει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου»,  ενώ τόνισε πως «είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για τον φωτισμό της Ακρόπολης και είπε πως σε Ηρώδειο και Επίδαυρο η χωρητικότητα θα είναι 75%».

Για το επεισόδιο που είχε κατά την επίσκεψη της στους Φιλίππους με τον τμηματάρχη κ. Λυχούνα και τις αντιρρήσεις που εξέφρασε για μελέτες πως είναι λάθος,  η υπουργός επισήμανε πως «θα μπορούσε να εκφράσει κόσμια την επιστημονική του θέση και όχι να υποτιμά τους προϊσταμένους του στο υπουργείο».

Παραδέχτηκε πως αναγκάστηκε να του πει … «όχι μαγκιές σε μένα».