Βορίδης: Στηρίζουμε εμπράκτως τον αμπελοοινικό κλάδο - 2 εκατ.ευρώ στον πράσινο τρύγο
47τθτξυδξ
Πολιτική

Βορίδης: Στηρίζουμε εμπράκτως τον αμπελοοινικό κλάδο - 2 εκατ.ευρώ στον πράσινο τρύγο

«Το υπουργείο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στοχευμένα υπέρ των κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κοροναϊού», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και η υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή στο πλαίσιο άμβλυνσης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κοροναϊού, εφαρμόζουν για πρώτη φορά στη χώρα μας το πρόγραμμα του μέτρου πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος) για την περίοδο 2019-2020, με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί στη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών προκειμένου οι εκμεταλλεύσεις τους να καταστούν οικονομικά βιώσιμες.

Το συνολικό ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος της πρώιμης συγκομιδής για την περίοδο 2019-2020 καθορίζεται σύμφωνα με το «Εθνικό Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2019-2023» σε 2.000.000 ευρώ.

Ως «πρώιμη συγκομιδή» νοείται η ολική καταστροφή ή απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει με επακόλουθο εκμηδενισμό της απόδοσης της σχετικής έκτασης.

Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που καλλιεργεί αμπέλι ή αμπελώνα, υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω πρόσωπα είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο και στα οποία καλλιεργούνται οι προβλεπόμενες ποικιλίες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βορίδης σε σχετική του δήλωση, το υπουργείο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στοχευμένα υπέρ των κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κοροναϊού και να στηρίζει τους πληγέντες παραγωγούς προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ιδιαιτέρως σημαντικό παραγωγικό τους έργο

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα