Οι επικεφαλής της ΝΔ φαίνεται πως επενδύουν ιδιαίτερα στις γυναίκες της παράταξης και σε συνεργασία με το ίδρυμα Conrad Adenauer πραγματοποίησαν ένα «ψηφιακό» τραπέζι διαλόγου αφιερωμένο στις γυναίκες της Κεντροδεξιάς. Θέμα του διαδικτυακού debate: «Οι καλές ευρωπαϊκές πρακτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή».

Συμμετείχαν περισσότερα από 80 επιφανή στελέχη του κόμματος, βουλευτές, πολιτευτές και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Ο γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου και ο διευθυντής του ιδρύματος Conrad Adenauer Αθηνών και Κύπρου Henri Bohnet με την πρωτοβουλία τους να πραγματοποιήσουν από κοινού την εκδήλωση αυτή δείχνουν να εστιάζουν στην ενδυνάμωση της Ελληνίδας όσον αφορά την ανάληψη σημαντικών θέσεων ευθύνης, ακολουθώντας τα βέλτιστα ευρωπαϊκά παραδείγματα.

Κατά διάρκεια της συζήτησης, πήραν τον λόγο περισσότερες από 20 γυναίκες - στελέχη του κόμματος, ανάμεσα τους η Ζέττα Μακρή, η Μαρία Κεφάλα, η Διονυσία Αυγερινοπούλου, η Δήμητρα Αράπογλου, η Μαίη Ζαννή, η Βίκυ Φλέσσα, η Μαρία Σαρηγιαννίδου, η Σίσσυ Αλιγιζάκη, η Μαρία Νάτσιου. Από την πλευρά της Κυβέρνησης τοποθετήθηκε η αρμόδια Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Μαρία Συρεγγέλα ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Βίκυ Συροπούλου. Κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και διατύπωσαν τις απόψεις τους για την παρουσία των Ελληνίδων στο σύγχρονο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από τη συζήτηση απεδείχθη ότι νομοθετικά σε σχέση με τη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων η χώρα μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι δυναμικές προσπάθειες διεύρυνσης της συμμετοχής των γυναικών στην εξουσία πρέπει να επικεντρωθούν στην άρση των στερεοτύπων και στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων εις βάρος των γυναικών.

Ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι και τη μελέτη των ποιοτικών στοιχείων των exit poll, οι επικεφαλής του κυβερνητικού κόμματος αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή των γυναικών στο νικηφόρο για τη ΝΔ εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως επισημαίνουν, η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτη στις γυναίκες ψηφοφόρους. Εντυπωσιακό είναι και το βιογραφικό πολλών Ελληνίδων που κατέλαβαν βουλευτικά έδρανα.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις στο BBC μετά τις εκλογές απαντώντας στην ερώτηση της συναδέλφου, αν υποστηρίζει την ισότητα των δύο φύλων, δήλωσε εμφατικά: «Την υποστηρίζουμε και θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα και στο κομμάτι της πολιτικής εκπροσώπησης».

Φαίνεται λοιπόν πως το μήνυμα έχει ληφθεί στην Πειραιώς. Ήρθε η ώρα οι γυναίκες να βγουν μπροστά. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen και η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δείχνουν τον δρόμο ξεκάθαρα. Σύμφωνα με συμμετέχοντες της «ψηφιακής» συνάντησης, πρωτοβουλίες σαν τη χθεσινή είναι αναγκαίες για να ανοίξει η αυλαία μιας νέας πολιτικής σκηνής στη χώρα μας, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίζουν οι γυναίκες.