Τη δομή υποστήριξης και φιλοξενίας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προγράμματα εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και υποστηριζόμενης εργασίας, που προάγει η δομή και τα οποία εντάσσονται στη στρατηγική του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανεξάρτητη διαβίωση ατόμων με αναπηρία.

Η κ. Μιχαηλίδου συνομίλησε με τη διοίκηση του φορέα και ενημερώθηκε για τα 23 εκπαιδευτικά προγράμματα, που παρακολουθούν οι 370 εκπαιδευόμενοι, με στόχο την επαγγελματική αποκατάστασή τους. Η υφυπουργός Εργασίας ξεναγήθηκε στις αίθουσες που πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως οι αίθουσες πληροφορικής και γραφιστικής, τα μαγειρεία και ενημερώθηκε για τα προϊόντα που παράγουν οι εκπαιδευόμενοι και τα οποία πωλούνται σε επιλεγμένα σημεία, όπως στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη.

Με αφορμή την επίσκεψή της, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Η επαγγελματική κατάρτιση των συμπολιτών μας με αναπηρία αποτελεί εργαλείο για την ενδυνάμωσή τους, με στόχο την ανεξάρτητη διαβίωσή τους. Στόχος του υπουργείου είναι η ενίσχυση τέτοιων ενεργειών, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνία».