Για παράνομη καταγραφή και χρήση της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή κάνουν λόγο στην αναφορά που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιωτα, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φώτης Κουβέλης.


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση την ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, κανόντας λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.


Όπως τονίζουν η εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή καταγραφή απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία και επισημαίνουν στην προκειμένη περίπτωση για μια σειρά νομικών λόγων που δεν μπορεί να υπαχθει στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.


Σε δήλωσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ζήτησαν να κινηθεί η δικαιοσύνη ώστε να μην γίνει η χώρα μια χώρα κασέτας και μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές.


Ο κ.Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ ύψους 347 εκ δολαρίων τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση ενώ η κυρία Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση συμβιβασμού.