Ένα μεγάλο γκάλοπ της GPO για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας φιλοξενείται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

Μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αποτυπώνεται στα ποσοστά που λαμβάνει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, θεωρεί ότι ο Τσίπρας γνώριζε για τις συνομιλίες Παππά και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα: Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (54,7%) θεωρούν ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν εν γνώσει όλων όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες, αλλά κι ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα που συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες (53,7%).

Άξιο αναφοράς είναι ότι το 62,3% της κοινής γνώμης συμφωνεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη

Ακόμα, στη δημοσκόπηση περιλαμβάνονται οι μεγάλες αγωνίες των Ελλήνων.

Αυτές αφορούν την έλευση ενός νέου lockdown τον Σεπτέμβριο (59,4%), ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία (56,3%).

Επιπλέον, στη δημοσκόπηση, παρουσιάζει ως απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με 67,6% θετικές απόψεις και σημαντική διείσδυση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα, έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά:

ΝΔ 41%

ΣΥΡΙΖΑ 22%

Κίνημα Αλλαγής 6%

ΚΚΕ 5,5%

Ελληνική Λύση 4%

ΜέΡΑ25 2,5%