Στην Κω θα γίνει η άφιξη της πρώτης διεθνούς πτήσης σε αεροδρόμιο της περιφέρειας, με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να βρίσκεται εκεί.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα, θα παρευρεθούν στο αεροδρόμιο του νησιού των Δωδεκανήσων για την πρώτη διεθνή πτήση μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε αεροδρόμια πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, στις 12:30 ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τοπικούς τουριστικούς φορείς στο Δημαρχείο του νησιού και στις 2:15. Στη συνέχεια, στις 2:15 μ.μ., ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο. Το απόγευμα, στις 6 μ.μ., ο υπουργός Τουρισμού θα βρίσκεται στον αερολιμένα της Κω προκειμένου να υποδεχτεί την πρώτη διεθνή πτήση που θα προσγειωθεί σε περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας. Πρόκειται για πτήση της αεροπορικής εταιρείας TUI από την Γερμανία, η οποία θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 γιατρούς.

Το ταξίδι των Γερμανών ιατρών στην Ελλάδα έχει συμβολική αξία, όπως αναφέρει το υπουργείο, καθώε έχει προσφερθεί σαν δώρο αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Γερμανία. Μαζί με το γκρουπ των ιατρών στην Κω θα ταξιδέψουν επίσης ανώτατα στελέχη της TUI. Ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της εταιρίας την Τρίτη στις 9 το πρωί, ενώ δύο ώρες αργότερα θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.