«Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τη συνομιλία Παππά-Μιωνή, ή εκείνες των Παραπολιτικών του περασμένου Σαββατοκύριακου, είναι σοκαριστικές. Πλέον είναι επιβεβλημένο να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα. Ο τρόπος και το ύφος, το αήθες των συνομιλιών, το παρακράτος που εμφανίζεται, κλυδωνίζει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας».

Έτσι σχολίασε τις συνομιλίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί παρακρατικών μεθοδεύσεων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Άννα Ευθυμίου μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος».

Αναφερόμενη στα μέτρα που λαμβάνονται για την οικονομία και τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων, αλλά και στην κριτική της αντιπολίτευσης που κρίνει ότι έπρεπε να δοθούν μεγαλύτερες ενισχύσεις σε συντομότερο χρόνο, η κ. Ευθυμίου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει ένα πρόγραμμα αξιοποίησης 24 δισεκατομμυρίων, εν αναμονή και των 32 δισεκατομμυρίων από την ΕΕ που πρωθυπυργός τα θέτει ως “πάτωμα” για τις προσδοκίες της Ελλάδας και ίσως έρθουν από τα μέσα του 2021. Την ίδια ώρα βλέπουμε να διαμορφώνεται εικόνα ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Συνεπώς δεν μπορείς να εξαντλήσεις τα όπλα στήριξης οικονομίας και εργαζομένων, όταν δεν γνωρίζεις τον χρόνο λήξης αυτής της απειλής. Και δεν νοείται από τη μια να ζητά η η αντιπολίτευση να βάλουμε χέρι στο μεγάλο “μαξιλάρι” των 37 δισεκατομμυρίων, αλλά να εμφανίζεται καταγγέλουσα και ισχυριζόμενη ότι η κυβέρνηση έβαλε χέρι στο μικρότερο “μαξιλάρι” του ΕΤΕΑΕΠ. Και τα λέει αυτά η κ. Αχτσιόγλου που απελευθέρωσε τις ομαδικές απολύσεις, η κ. Αχτσιόγλου που εφάρμοσε το νόμο Κατρούγκαλου».

Η κ. Ευθυμίου, τόνισε ότι περιθώρια βελτίωσης πρέπει πάντα να αναζητούνται από την κυβέρνηση: «Καλές είναι οι μεγάλες επενδύσεις, αλλά παρά την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και υλοποίησης που έχουν προωθήσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, δεν παύουν αυτές να έχουν ένα ρίσκο, όσον αφορά το χρόνο υλοποίσης, να καθυστερήσουν λόγω προσφυγών ή για άλλους λόγους. Αντίθετα η μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αμέσου αποδόσεως, τόσο στην οικονομία όσο και στην απασχόληση. Πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε να στηριχθούν όσο γίνεται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και σ` αυτό θα πρέπει να διαδραματίσουν τον ρόλο τους και οι τράπεζες. Το τραπεζικό σύστημα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των Ελλήνων, συχνά δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων».