«Να μπει ένα κανονιστικό πλαίσιο για τις πορείες αλλά με σεβασμό στο συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης», δήλωσε στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 989,, ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας.

«Από την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου προκαλούν προβληματισμό οι διατάξεις που αφορούν τον ρόλο της Αστυνομίας, η οποία θα πρέπει να επιβάλλει περιορισμούς, χωρίς τη συνέργεια δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών», δήλωσε ο Σπύρος Καρανικόλας, επισημαίνοντας ότι το 2012 ο Γιώργος Καμίνης είχε θέσει σε δημόσιο διάλογο την αναγκαιότητα να μπει αυτό το κανονιστικό πλαίσιο στις πορείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε, μόνο το 2019 έγιναν 3.100 πορείες, τον Μάιο του 2020 80 και τον Ιούνιο 2020 53, κάνοντας λόγο για «παράλυση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας».

«Δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισαν χουντική αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επί διακυβέρνησής του χρησιμοποιούσε ΜΑΤ και κλούβες για να καταστείλει όλες τις διαδηλώσεις, αλλά και χημικά κατά παιδιών και ηλικιωμένων, τότε, στις πορείες για τη Συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε ο Σπύρος Καρανικόλας.

«Έπρεπε ήδη να έχει μπει ένα πλαίσιο, ήρθε η ώρα να μπει, πάντα όμως με σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Δεν είναι δυνατόν να παραλύει όλο το κέντρο», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον Τουρισμό, επισήμανε ότι θα πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή και η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό: «Το πρόβλημα στον Τουρισμό θα είναι μεγάλο και σοβαρό και πρέπει να ληφθούν σήμερα μέτρα και να μειώσουμε τις συνέπειες. Δεν ξέρουμε το βάθος και τη διάρκεια της πανδημίας, δεν ξέρουμε τι θα γίνει το φθινόπωρο. Εμείς δεν είμαστε τις λογική του λεφτόδεντρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέμε να μην αφήσουμε να διογκωθεί το πρόβλημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».