Εκρηκτικό χαρακτηρίζεται το κλίμα στο Κίνημα Αλλαγής τέσσερις ημέρες πριν την τελική μονομαχία μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου για την αρχηγία του κόμματος.

Παρότι η αντιπαράθεση στον πρώτο γύρο μεταξύ των έξι διεκδικητών κινήθηκε σε ιδιαίτερα ήπιους τόνους, τις τελευταίες ημέρες το θερμόμετρο έχει ανέβει, στον δρόμο προς την τελική μάχη για το τιμόνι του κόμματος.

Το κλίμα δυναμίτισε η αναμενόμενη, για πολλούς, ξεκάθαρη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού να δηλώνει ότι δεν εξεπλάγη από την εξέλιξη.

Καίτοι ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι είναι προσωπική η ψήφος του στο Νίκο Ανδρουλάκη και πως ο ίδιος δεν μπορεί να καθοδηγήσει τις δεκάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων του στην πρώτη αναμέτρηση, ωστόσο είναι βέβαιο ότι με τη δήλωση ο κ. Λοβέρδος ανοίγει το δρόμο στον κ. Ανδρουλάκη να αντλήσει ψήφους από μία δεξαμενή 69.000 ψηφοφόρων.

Άλλωστε μετά τη δήλωση στήριξης του πρώην υπουργού ακολούθησαν ανακοινώσεις από σειρά στελεχών και βουλευτών που είχαν ταχθεί στο πλευρό του Λοβέρδου. Ειδικότερα οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στο Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στήριξη στον Ανδρουλάκη παρέχουν επίσης ο Σπύρος Καρανικόλας και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει – Παπανδρέου: Μπορώ να ενώσω

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την πολιτική του νίκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών οδεύει με αυτοπεποίθηση στην μονομαχία με τον Γιώργο Παπανδρέου την προσεχή Κυριακή, κρατώντας ήπιους τόνους και προασπίζοντας την ενότητα της παράταξης.

Μιλώντας στο Mega o υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ότι επιθυμεί μια ειρηνική νίκη και αρνήθηκε να «σηκώσει το γάντι» της αντιπαράθεσης, που έχει ρίξει από την πρώτη στιγμή, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναφορικά μάλιστα με το πολυσηζητημένο ντιμπέιτ ο Ανδρουλάκης δήλωσε θετικό στην προοπτική να διεξαχθεί τηλεμαχία μεταξύ των δύο με έναν δημοσιογράφο από κάθε κανάλι.

Για την επομένη των εσωκομματικών και με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές ο νικητής του πρώτου γύρου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις εθνικές εκλογές ο κόσμος «θα μας δώσει μεγάλο διψήφιο ποσοστό». Όσον αφορά μάλιστα το όνομα του Κινήματος ο ίδιος τόνισε ότι θα καταθέσει πρόταση στο συνέδριο που τα αγκαλιάζει όλα: «Και ΠΑΣΟΚ και ήλιος και συμπαράταξη».

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο έτερος διεκδικητής της αρχηγίας, Γιώργος Παπανδρέου, σήκωσε ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης τονίζοντας ότι δεν θεωρεί πως η ανανεωτική προοπτική δεν χαρακτηρίζει τις ιδέες του Νίκου Ανδρουλάκη. Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, οι αντιλήψεις του σε σχέση με τον συνυποψήφιο του διαφέρουν καθώς παρατηρεί πως από πλευράς ιστορίας του κου Ανδρουλάκη υπάρχει μια παλαιοκομματική αντίληψη.

Μιλώντας στον Σκάι ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμή για το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα μπορεί, εφόσον εκλεγεί, να έχει παρουσία στη Βουλή στις μάχες με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.