Ανησυχητικά ερωτηματικά προκαλεί, σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με ανακοίνωσή της η Κ.Ο της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «η παντελής αυτή απουσία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το μείζον ζήτημα που άπτεται των εθνικών μας συμφερόντων είναι ανεξήγητη».

Παραθέτοντας μία σειρά από προβληματισμούς οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, αναφέρουν: «Πώς συμβαδίζει με τις έντονες δηλώσεις και αντιδράσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που είχε βγάλει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα; Πώς ερμηνεύεται η προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι με δική τους πρωτοβουλία ήθελαν να γίνει συζήτηση και να υπάρξει και ψήφισμα, όταν οι ίδιοι σήμερα απείχαν πλήρως;».

«Μήπως τελικά δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τους συντρόφους τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της GUE/NGL;», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Για το συγκεκριμένα θέμα είναι υπόλογος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να απαντήσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Συγχαρητήρια στο συντάκτη της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που πανηγυρικά επιβεβαιώνει την ανακοίνωση της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας και εκθέτει συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρωβουλευτές του, αναφέροντας ότι η κοινοβουλευτική τους ομάδα, στο σύνολό της, ήταν απούσα από τη συζήτηση για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει με σημερινή της ανακοίνωση η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Διότι ο ίδιος μας αναφέρει ότι παρεμβάσεις εξ αποστάσεως δεν γίνονται, ομολογώντας έτσι την απουσία τους. Και πράγματι, αυτό επισημάναμε κι εμείς, ότι οι μάχες δίνονται με παρουσία στις επάλξεις και όχι με παρουσία στις παραλίες όπως συνέβη στην περίπτωσή σας», επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. 

«Παράλληλα, μας επιβεβαιώνει και στο δεύτερο σημείο της ανακοίνωσής μας διότι ο μόνος αρχηγός που ήταν παρόν, μίλησε και υιοθέτησε τις απόψεις της Ελλάδος ήταν ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και ουδείς άλλος», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

«Καλό σας καλοκαίρι λοιπόν, το οποίο απ’ ότι φαίνεται εσείς έχετε ήδη ξεκινήσει», καταλήγει η ανακοίνωση.