Μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ πραγματοποιήθηκε με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην πλατεία Παύλου Μπακογιάννη στην Κυψέλη υποδέχθηκαν τον υπουργό ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης μαζί με πληθώρα στελεχών και μελών της Οργάνωσης, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κοροναϊού σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης πραγματοποίησε μια εκτενή αναφορά σε όσα έχουν υλοποιηθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσα στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για ένα κράτος που πρέπει να σέβεται, να βοηθάει και να ακούει τους πολίτες για να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις των μελών της ΟΝΝΕΔ και των νέων που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

download__1_

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μας βοηθά στη μετάβαση στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, μια εποχή με άλλες ταχύτητες και άλλες δυνατότητες. Είναι όμως σημαντικός και για κάτι ακόμα: γιατί μειώνει οριζόντια τις κοινωνικές ανισότητες. Ας σκεφτεί κανείς τα άτομα με αναπηρία, άτομα με κινητικές δυσκολίες, αλλά και άτομα με υπερβολικά επιβαρυμένο πρόγραμμα: αυξανόμενα όλοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται ισότιμα, γρήγορα και με ακρίβεια. Προσωπικά, ανήκω σε μια γενιά - μεταίχμιο, ήρθα σε επαφή με το internet στη Β’ Γυμνασίου. Μεγάλωσα στα Πατήσια και σπούδασα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το γεγονός ότι μπορούσα να αντλήσω μια πληροφορία από τα site ξένων πανεπιστημίων ή να στείλω ένα e-mail σε κάποιον που ήταν εκεί έκανε πολύ πιο εύκολο το να μπορέσω να πάω εκεί για να συνεχίσω τις σπουδές μου.»

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό για την παρουσία του λέγοντας πως οι εκδηλώσεις αυτές μας δίνουν ώθηση να μιλήσουμε για όσα απασχολούν τη γενιά μας και εξελίσσουν το διάλογο: «Είναι για μας μεγάλη ευθύνη και χαρά να βλέπουμε πολλά από τα θέματα που θίγουμε να γίνονται πράξη. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε αλλαγές που είναι μετρήσιμες. Θέλω να σταθώ σε δύο πράγματα που θεωρώ σημαντικά, το πρώτο είναι ότι η Κυβέρνηση με τα μέλη της, όπως άλλωστε και ο σημερινός μας προσκεκλημένος δεν έχει εγκλωβιστεί σε διλήμματα. Έθεσε τα σωστά ερωτήματα και έδωσε τις σωστές απαντήσεις. Στα διλήμματα απαντάμε ότι είμαστε με εκείνους που θέλουν να μας πάνε μπροστά. Δεύτερον καταρρίπτουμε το μύθο ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Έχουμε στο τιμόνι της χώρας μια Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που παράγουν έργο, δεν φοβούνται τα δύσκολα και ξέρουν να ζητούν συγγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος. Γι’ αυτό κι εμείς έχουμε επιλέξει να απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν σκληρά για να δουν τη χώρα τους και τις ζωές τους να πηγαίνουν μπροστά».