Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της με κάθε τρόπο, επεσήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η χώρα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις τονίζοντας, παράλληλα, ότι «η εθνική ενότητα των πολιτικών δυνάμεων σε κρίσιμες στιγμές είναι αυτονόητη».

Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αναφορά των ΗΠΑ αφορά στο σημείο όπου τέμνονται οι ζώνες της Ελλάδας με την Κύπρο και από την άλλη με την Αίγυπτο.

Κληθείς να σχολιάσει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι πρόκειται για «πράξη βαρβαρότητας», η οποία στρέφεται ενάντια στο σύνολο του χριστιανικού κόσμου.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις σημερινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία Μητσοτάκη υπεύθυνη και κρίσιμη ενώ απαντώντας στις κριτικές περί νέου μνημονίου, λόγω της τελευταίας απόφαση της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η χώρα είναι έτσι κι αλλιώς υπό εποπτεία, δεν θα κάνομε κάτι πρόσθετο από αυτό που έχουμε ήδη αναλάβει».