«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν απολυτή ανάγκη αυτά τα χρήματα και πρέπει να τα πάρουν τώρα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, αναφορικά με τα αναδρομικά.

Αναφορικά με την κριτική της αντιπολίτευσης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, η κ. Βούλτεψη σημείωσε: «Δεν έχω επαφή, δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή του κου Τσίπρα δεν του αρέσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κοροναϊο, δεν του αρέσουν τα μέτρα της ΕΕ για τον κοροναϊό και το πακέτο ανάπτυξης. Δεν του άρεσε η καταβολή των αναδρομικών σε όλους όμως τους συνταξιούχους!».

«Δεν του άρεσε η τοπολογία για την πρώτη κατοικία, αυτός που κατάργησε τη προστασία της πρώτης κατοικίας! Και δεν του αρέσει ΕΣΠΑ. Η απόφαση εφαρμόζεται, δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί! Η απόφαση εφαρμόζεται, αφορά αυτό το χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η απόφαση μιλάει για τις κύριες. Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να μην εφαρμόσει απόφαση δικαστηρίου. Αυτό το οποίο κάνει είναι το εξής, την επεκτείνει-που δεν ήταν υποχρεωμένη να επεκτείνει σε όλους, και σε εκείνους οι οποίοι δεν είχαν κάνει αγωγή και λέω λοιπόν, αν έβγαινε η κυβέρνηση κι έλεγε ‘’αυτοί που κέρδισαν τη δίκη θα πάρουν τα λεφτά τους και τέλος’’, τι θα λέγαμε;» υπογράμμισε επιπρόσθετα.

«Δηλαδή την επεκτείνει και λέει ‘’όλοι μάτωσαν, μη τους στείλω πάλι με βάση αυτό στα δικαστήρια και πληρώνουν χρήματα σε δικηγόρους και παράβολα’’ και ποσό θα διαρκέσουν αυτά τα δικαστήρια; Αν δηλαδή πάει σήμερα στο δικαστήριο ένας άνθρωπος 80-85 χρονών πότε θα τελειώσει η υπόθεση του;», διερωτήθηκε η ίδια.
«Ενώ τώρα θα πάρει αυτά τα χρήματα τα οποία άκουσα χθες έναν άνθρωπο να λέει ‘’μα βρε παιδιά εγώ δεν περίμενα καθόλου χρήματα», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

«‘’Τα ‘χα ξεγράψει’’ γιατί αρχίζετε τώρα και κάνετε μια γκρίνια; Αυτή η ιστορία τώρα, δεν μου αρέσει το ένα, δε μ’ αρέσει το άλλο, είναι παλιό το κρασί, είναι μαύρο το χαβιάρι εννοώ ότι ενέχει αυτή τη λογική αυτή η γκρίνια. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν απολυτή ανάγκη αυτά τα χρήματα και πρέπει να τα πάρουν τώρα!», επισήμανε η κ. Βούλτεψη.

Ερωτηθείσα αν επανέρχεται το δίλημμα κοινωνικές παροχές ή στρατιωτικές δαπάνες, σημείωσε ότι «η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι ‘’και κανόνια, και βούτυρο’’ το ή αυτό το διαζευκτικό εμένα δεν μου άρεσε ποτέ!».

«Δηλαδή πως θα γίνει, δεν μπορεί να πεινάει ένας λαός. Αυτά τα είδαμε στους δορυφόρους της Σοβιετικής Ένωσης που πεινούσε ο κόσμος για να εξοπλίζει η Σοβιετική Ένωση τον ψυχρό πόλεμο αυτό βλέπαμε! Όχι, μπορούν να γίνουν και τα δυο! Και γίνονται! Δεν είναι πίσω ο στρατός μας», πρόσθεσε.

«Αν δείτε τις αναλύσεις των εξοπλισμών μας σε σχέση με αυτούς της Τουρκίας δεν είναι πίσω ο στρατός μας. Άρα δεν έχουμε αφήσει ποτέ αυτό το κομμάτι και γι’ αυτό ενοχλούμε πάρα πολύ με μια μόνιμη συζήτηση σε αυτή την κρίσιμη ώρα, δηλαδή είπαμε ότι δεν τους αρέσει τίποτα, τους φαίνονται όλα ξινά και μαύρα, κι άραχλα κτλ, είναι δυνατόν όλοι να πανηγυρίζουν για το πακέτο της ΕΕ, στο ταμείο ανάπτυξης και μόνο ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν διαφωνίες; Τι είναι αυτοί όλοι πια που όλα τα βρίσκουν παρακατιανά;», σημείωσε χαρακτηριστικά.