Στην πολιτική είναι σημαντικό, όσο μπορούμε οι συμμετέχοντες στα κοινά, να απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια και χωρίς υποκρισία στους πολίτες. Συνήθως τα απλά και καθημερινά πράγματα, αποδεικνύουν το ήθος ύφος και την σχέση που έχει ο κάθε πολιτικός με την ειλικρινή προσέγγιση με τον πολίτη και ψηφοφόρο.

            Αφορμή για αυτήν την σκέψη είναι η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ανήμερα της μεγάλης Εορτής της Παναγίας μας. Ο πρώην Πρωθυπουργός είναι κατά δήλωση του άθεος, επιλογή απόλυτα σεβαστή. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος ότι οι αναφορές του  σε θρησκευτικές εορτές, λόγω της προσωπικής του επιλογής, θα αφορούσαν στο σεβασμό απέναντι στην θρησκευτική πίστη του κάθε πιστού και δη των Ορθοδόξων Χριστιανών που αποτελούν και την τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων. Αυτό θα ήταν απολύτως λογικό. Δεν πιστεύει μεν αλλά εύχεται στους πιστούς, όπως κατά καιρούς ευχόμαστε σε αλλόθρησκους πολίτες σεβόμενοι την πίστη τους.

            Ο Αλέξης Τσίπρας όμως επέλεξε ένα μήνυμα με σαφείς συγκινητικές αναφορές στην Παναγία μας και στους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς έχει λάβει. Δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αναφερθεί στην Ανύμφευτη Νύφη, την Στρατηγό, την Ελεούσα, την Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα κλπ για ένα «πρόσωπο» που ο ίδιος ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.

            Εδώ λοιπόν ξεκινά η υποκρισία του πολιτικού. Από την στιγμή που δεν πιστεύεις ποια ανάγκη σε ωθεί από το να αναφερθείς βάζοντας τον μανδύα του πιστού όχι σε ένα τυπικό μήνυμα ευχής προς τον θρησκευόμενο λαό, αλλά με αναφορές πίστης ενώ είσαι άθεος; Γιατί πρέπει να υποδυθείς κάτι που δεν είσαι; Η απάντηση είναι απλή: ή υποκριτικά ως παλαιάς κοπής πολιτικός προσπαθείς να προσεγγίσεις το ποίμνιο ψηφοθηρικά ή άθελα σου ειρωνεύεσαι την πίστη, αυτών που δεν δηλώνουν άθεοι αλλά αγαπούν την Παναγία και πιστεύουν ότι φέρει όλους τους Χαρακτηρισμούς που σου έγραψαν, αυτοί που ανέβασαν την ανάρτηση.

            Σε κάθε περίπτωση η Χάρη της Παναγίας να μας προστατεύει. Έστω και υποκριτικά και ψηφοθηρικά είναι σημαντικό ο Άνθρωπος να την επικαλείται.