Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με χτυπήματα απ' όλες τις πλευρές και με έναν εμφύλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος εμφανίζεται αδύναμος να κουμαντάρει το καράβι που μπάζει νερά και να αντιμετωπίσει τους δημογέροντες του κόμματος και τους επίδοξους δελφίνους, βλέπει ταυτόχρονα τα ποσοστά του κόμματος του να κατρακυλούν και τα ποιοτικά στοιχεία που σχετίζονται με τη δημοτικότητα του να έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα.

Ο ιδιος αργεί να πάρει αποφάσεις, διστάζει να «κόψει κεφάλια» ή έστω να «κόψει» τον αέρα όσων έχουν ξεφύγει, είναι αμφίθυμος και αδύναμος να επιβάλει κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς σε όσους φέρουν την ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό αδιέξοδο και η εξέλιξη των πραγμάτων τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τους αρμούς της εξουσίας, στην οποία επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει.

Η θολούρα του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα και οι πολλές… γραμμές

Οι εσωκομματικές συγκρούσεις είναι συνεχείς, ενώ ο συριζικός «εμφύλιος» διεξάγεται στο Facebook, όπου ευδοκιμούν οι καβγάδες, σε θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά, όπου οι γραμμές των αντιπαρατιθέμενων διαπλέκονται, όπως για παράδειγμα οι κόντρες για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Μέσα από την διαδικτυακή αυτή εσωκομματική αντιπαράθεση αναδεικνύεται ότι τα δύο βασικά στρατόπεδα που κονταροχτυπιούνται είναι η πλευρά Τσακαλώτου από τη μια μεριά και οι φανατικοί οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα από την άλλη πλευρά.

Ετσι, μετά το επιθετικό κείμενο στο commonality από τους «53», στο οποίο συμφωνούσαν με την υπογραφή συμφωνίας ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την εχθρική απάντηση του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος μιλούσε για «νεοσημιτικούς», στο χορό της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε και ο Νίκος Μπίστης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, απαντώντας στον πρώην υπουργό Εξωτερικών αλλά εμμέσως και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ας σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ της «μοναδικής διαφοράς» Ελλάδας-Τουρκίας, για την υφαλοκρηπίδα, χαράσσοντας πρόσφατα με άρθρο του στην «ΕφΣυν» και την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, ο Νίκος Μπίστης, εκ των κορυφαίων στελεχών της προοδευτικής συμμαχίας, ο οποίος συμμετέχει και στον πρωινό καφέ της Κουμουνδούρου, αφού επιτίθεται σε Κοτζιά, Πολάκη και άλλους, στην ανάρτησή του διαμηνύει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Για να ξεκινήσει δηλαδή διάλογος με την Τουρκία, οι άλλες υπαρκτές διαφορές εντάχθηκαν στον ανεπίσημο και μη δεσμευτικό χαρακτήρα των διερευνητικών. Ας το έχουν υπόψη τους αυτό οι θιασώτες της ''μιας και μόνης διαφοράς" όταν παράλληλα ζητούν και διάλογο με την Τουρκία. Αυτός ή θα γίνει με ευρύτερη ατζέντα ή δεν θα γίνει».

Καθαρές σχέσεις με Τσακαλώτο

Επιπλέον για τη σύμπλευση των εκσυγχρονιστών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στα ελληνοτουρκικά, τη στιγμή που βρίσκονται σε αντιπαράθεση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Μπίστης επισημαίνει:

«Έχουμε καθαρές σχέσεις. Συμφωνούμε μαζί τους στα θέματα εξωτερικής πολιτικής , διαφέρουμε στον επιφυλακτικό τρόπο που προσεγγίζουν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στον περιορισμό του στον στενό χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Όμως μπορούμε να συζητούμε επί της ουσίας, συντροφικά, χωρίς δαιμονοποιήσεις, απρέπειες και χαρακτηρισμούς . Χωρίς τα «σηκωθείτε, αδειάστε μας την γωνιά» που όλο και πιο συχνά διαβάζω».

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και ο κ. Σωτήρης Βαλντέν, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που με άρθρο του στην «ΕφΣυν» ουσιαστικά αμφισβητεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία το μόνο στοιχείο διαπραγμάτευσης στο τραπέζι της συζήτησης με την Τουρκία είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.
Στο άρθρο του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «αυτοτελώς ή δέσμια εθνικιστών, προτίμησε τη στασιμότητα από έναν επωφελή συμβιβασμό» ενώ σημείωσε ότι η υπογραφή της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας για την ΑΟΖ πυροδότησε μια νέα επικίνδυνη ελληνο-τουρκική κρίση.

Η Αυλωνίτου απαντά στους 53 - «Μου πάνε οι χλαμύδες γιατί είμαι ψηλή»

Σειρά της Ελένης Αυλωνίτου να πάρει θέση στα χαρακώματα του «εμφυλίου» που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα ελληνοτουρκικά

Με άρθρο της η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στους 53+ για το κείμενο στο commonality με το οποίο χαρακτήριζαν θετικό βήμα την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για τον καθορισμό της ΑΟΖ. Η κ. Αυλωνίτου κάνει λόγο για ασάφεια της αριστερής ρητορείας και μπουρδούκλωμα των ελληνοτουρικών με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ υπογραμμίζει ότι η τάση των 53 πήρε τις κατάλληλες απαντήσεις από τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα.

Σιγοψιθυρίζω το «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς»

Παράλληλα, κατακεραυνώνει τον Σωτήρη Βαλντέν για το κείμενό του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» λέγοντας ότι υιοθετεί όσα ζητά η Τουρκία εδώ και δεκαετίες και καταλήγει: «Εδώ βρίσκει θέση η εφαρμογή: τρεις καθηγητές και πάει το κράτος…»

Η κ. Αυλωνίτου δεν αφήνει ασχολίαστες τις αναφορές των 53 για χλαμύδες, ακόντια και περικεφαλαίες, σχολιάζοντας: «Αγαπητοί μου φίλοι, το να μην βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ μια κοινή θέση στα αυτονόητα με κάνει να νοιώθω ότι η πατριωτική χλαμύδα, που διακωμωδούν κάποιοι σύντροφοι θα μου ταίριαζε γάντι. Φίλοι μου λένε ότι μου πάει πολύ, γιατί είμαι ψιλή ενώ μέσα μου σιγοψιθυρίζω «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς!

Στα «κάγκελα» η Γεωργία Γεννιά κατά του Νίκου Μπίστη

Απάντηση στον Νίκο Μπίστη έδωσε η πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά,  οποία αναφερόμενη στα όσα επισήμανε πρόσφατα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μπίστης, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Πάλι δικαιωνόμαστε .... φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ για να απαλλαγούμε από αυτούς και τους βρηκαμε μπροστά μας . Την εισφορά τους στη συνθήκη των Πρεσπών δεν κατάλαβα . Σε ποιες δυνάμεις αναφέρονται κσι πως ακριβώς έβαλαν «πλάτη»;»

Το μήνυμα Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο που προκάλεσε εσωκομματικές έριδες

Εντονες αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το διαδικτυακό μήνυμα για τον Δεκαπενταύγουστο

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της» έγραψε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Tσίπρας.

Το σχετικό διαδικτυακό μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τη θερμοκρασία στην Κουμουνδούρου και ο Δεκαπενταύγουστος μόνο ήρεμος δεν ήταν.

Ακρίτα: Όταν τα λέει η Κεραμέως την στηλιτεύουμε, όταν τα λέει ο Τσίπρας είναι Σάββατο

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση η Έλενα Ακρίτα άσκησε κριτική λέγοντας πως: «Όταν τα λέει η Κεραμέως που στο κάτω κάτω είναι ένθεη και δεξιά, κάποιοι από εμάς την στηλιτεύουμε. Όταν ο Τσίπρας κάνει ανακοίνωση που μοιάζει σαν να την έγραψε η Κεραμέως, είναι απλώς Σάββατο».

Αναλυτικά η δημοσιογράφος έγραψε στο Facebook: «Όταν τα λέει η Κεραμέως που στο κάτω κάτω είναι ένθεη και δεξιά, κάποιοι από εμάς την στηλιτεύουμε. Όταν ο Τσίπρας κάνει ανακοίνωση που μοιάζει σαν να την έγραψε η Κεραμέως, είναι απλώς Σάββατο.

Δεν χρειάζεται (ορισμένοι) Συριζαίοι να τα βρίσκουν όλα τέλεια. Αυτά ας τα αφήσουν για άλλους χώρους που ξέρουν να το κάνουν 40 χρόνια τώρα πολύ ...καλύτερα.

Και βέβαια θα τοποθετούμαστε και βέβαια, βεβαιότατα δεν θα χαϊδεύουμε αυτιά. Χωρίς κριτική κανένα κόμμα δεν πάει μπροστά, χωρίς αντίλογο κανένα κίνημα δεν βελτιώνεται, χωρίς την αντίθετη άποψη τίποτα δεν προχωράει. Μαθαίνουμε όλοι από τα λάθη των άλλων αλλά κυρίως από τα δικά μας. Μπορεί να κάνω λάθος».

«Αντεπίθεση» από Πολάκη και Καρανίκα

Ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Καρανίκας με δικές τους αναρτήσεις στα social media άσκησαν κριτική σε όσους δεν «άρεσε» το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.
Σε όσους έκαναν κριτική απάντησαν σε πολύ υψηλό τόνο στελέχη των προεδρικών.

Ο Παύλος Πολάκης έγραψε σχετικά:

Αυτό και τίποτα άλλο: Ίσως λίγο ξύδι και δεξιόθεν και «αριστερόθεν»...
ΥΓ η ανάρτηση του Αλεξη έφτασε τα 12.000 λάικ. Αυτό ενοχλεί και ξαμοληθήκαν τα τρολ του Μοσχάτου και... άλλοι...», αναφέρει ο πρώην υπουργός Υγείας.

Χτύπημα και από Καρανίκα

Από την πλευρά του ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος ωστόσο δεν έχει θεσμική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στο Facebook: «Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό.

Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας.

Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρουπες των αριστεριστών ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες.
Υ.Γ. (στην ώρα του) Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις και η ένταση της γραφής είναι λόγω της αίσθησης άδικου προς την ιστορία, το κόμμα και τον πρόεδρο».

Η Βάκη απάντησε στον Καρανίκα: «Αν δεν με εκφράζει η ανάρτηση Τσίπρα είμαι “θηλαστικό του ΣΥΡΙΖΑ”;»

Το σχόλιο του Νίκου Καρανίκα, μέσω του οποίου υποστήριζε τον Αλέξη Τσίπρα για το επίμαχο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δεκαπενταύγουστο, προκάλεσε την αντίδραση της Φωτεινής Βάκη.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Αν δηλαδή δεν με εκφράζει η ανάρτηση του Α. Τσίπρα είμαι"αμόρφωτη, κομπλεξική μηδενίστρια" ή κάποιο "θηλαστικό του ΣΥΡΙΖΑ" και αν δεν συντάσσομαι με εθνικισμούς είμαι μια "αριστερίζουσα εκκρεμότητα"; Κατά τ’ άλλα "μελό" άρσεις των μανιχαϊσμών και διαλεκτικές -sic- υπερβάσεις αντιθέτων, όπως Αριστερά και θρησκευτική πίστη πλημμυρίζουν το διαδίκτυο προς επίρρωσιν της περίφημης ανάρτησης αλλά η δημόσια έκφραση μιας άλλης άποψης είναι για κάποιους υπονόμευση, διάσπαση, εμφύλιος, κοκ. Με την ευχή και την ελπίδα να μάθουμε πάλι να "κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά" σας καλημερίζω άπαντες και άπασες».

«Βολές» και από Καββαδία για Καρανίκα

Η Αννέτα Καββαδία δεν άφησε ασχολίαστες τις εκφράσεις του Νίκου Καρανίκα, κάνοντας λόγο για χυδαιότητα.

«Εκκρεμότητες έχω πολλές στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν θεώρησα "εκκρεμότητα" συντρόφους και συντρόφισσές μου. Ποτέ – στο όνομα οποιασδήποτε εσωκομματικής "διαμάχης" – δεν διανοήθηκα χαρακτηρισμούς όπως "αμόρφωτα, κομπλεξικά, θηλαστικά, παράσιτα" και "ανιστόρητοι μηδενιστές σεχταριστές" στους οποίους, μάλιστα, δείχνουν κάποιοι και την πόρτα της εξόδου (αλήθεια, ποιος και από πού διώχνει κάποιους άλλους, άραγε;). Ποτέ δεν διανοήθηκα τέτοιο βαθμό χυδαιότητας που να φτάνει στο σημείο να κατηγορεί ανθρώπους που επί χρόνια έχουν ταχθεί στον κοινό αγώνα, για «υπόγεια γραμμή επικοινωνίας με τα υπόγεια του Μαξίμου», αναφέρει η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι 53+ «στολίζουν» Πολάκη και πασοκογενείς

Με νέα τους παρέμβαση οι 53+ εξαπέλυσαν πυρ ομαδόν κατά του Παύλου Πολάκη και των «πασοκογενών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενοι παράλληλα τα έργα και τις ημέρες του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών.

Με τίτλους "Μήπως πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 6%;" και "Ας συνεννοηθούμε λοιπόν…δημοσίως", δύο άρθρα στην ιστοσελίδα commonality.gr της εσωτερικής αντιπολίτευσης των "53+" του ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν ... συντροφικά βέλη κατά στελεχών του κόμματος, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, και κατηγορώντας ως ανεύθυνη την κριτική του Παύλου Πολάκη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι "53+" κρίνουν ως ανεύθυνη την κριτική του Παύλου Πολάκη κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως προς την απώλεια της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση:

«Παίρνουμε τα επιχειρήματα που διατύπωσε πρόσφατα ο σ. Παύλος Πολάκης ασκώντας κριτική σε συνέντευξη που είχε δώσει ο σ. Τσακαλώτος στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ. Όχι επειδή θέλουμε να προσωποποιήσουμε την απάντησή μας στον σ. Π. Πολάκη, αλλά γιατί θεωρήσαμε πως στη δική του κριτική συνοψίζονται καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα όλες οι άλλες" και συμπληρώνουν: "Η κατηγορία ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών ευθύνεται για το ότι χάθηκε η μεσαία τάξη επειδή δεν φρόντισε να της διανείμει 7 από τα 37 δις του ταμειακού αποθέματος τον Αύγουστο του 2018 είναι ανεύθυνη και δείχνει επιπλέον άγνοια τόσο της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης όσο και του τρόπου λειτουργίας μιας υπερχρεωμένης καπιταλιστικής οικονομίας όπως η ελληνική".

Στο στόχαστρο οι "πασοκογενείς"

Ακόμη πιο καυστικοί απέναντι στους «πασοκογενείς» συντρόφους τους εμφανίζονται οι «53+» στο άρθρο «Μήπως πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ του 6%;». Ξεκινώντας από τις κυρίες, «οι απειλές για διαγραφές, έμμεσες προς το παρόν, δεν λείπουν. Μάλιστα, η κ. Θ. Τζάκρη, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έφθασε στο σημείο, επικαλούμενη τον Ζαχαριάδη (!) να μιλά, με αφορμή τα εθνικά θέματα, για τις «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» εντός του ΣΥΡΙΖΑ -που προφανώς πρέπει να διευθετηθούν σύμφωνα με τις παραδοσιακές οργανωτικές μεθόδους του Ανδρέα Παπανδρέου- αλλά και να λιβανίζει αυτό που κάποτε ήταν το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται στο άρθρο.

«…Όσον αφορά όμως τις άλλες δυνάμεις, που εκκινούν από τα αριστερά, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι υπολογίζουν χωρίς τους προοδευτικούς ψηφοφόρους –υποστήριξε ανερυθρίαστα η κ. Τζάκρη- Η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη είναι πατριωτική δύναμη ευθύνης και πραγματική ασπίδα προστασίας στα εθνικά συμφέροντα και στα συμφέροντα των πολλών και μη προνομιούχων» υπογραμμίζουν οι συντάκτες του και συμπεραίνουν “Επιστροφή λοιπόν στο «ηρωικό» παρελθόν και στο «βυθίσατε το Χώρα»”.

Με τον υπότιτλο, «και Μνήμη Έχουμε», στο ίδιο άρθρο επιχειρείται μια προσωπική αναδρομή στην πολιτική πορεία των Θάνου Μωραϊτη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, ως «δύο μόνο, από τα εκατοντάδες, χαρακτηριστικά παραδείγματα» όσων επιχειρούν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΠΑΣΟΚ κατά τους αρθρογράφους. Συγκεκριμένα, «ο Θάνος Μωραΐτης, γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου μόνο καλά λόγια, να το πω έτσι ευγενικά, δεν είχε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «Στην κυβέρνηση [του ΣΥΡΙΖΑ] αξίζουν 3 Όσκαρ: Το Όσκαρ της αποτυχίας, το Όσκαρ του τυχοδιωκτισμού και το Όσκαρ του διχασμού». Διαβεβαίωνε, μάλιστα, ότι «με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ» ενώ τον Μάρτιο του 2018 μιλούσε για την «fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ». Οι κατηγορίες αυτές δεν τον εμπόδισαν να τοποθετηθεί, στα πλαίσια της «διεύρυνσης», τον Φεβρουάριο του 2019 υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!» θυμούνται οι … «53+».

Συνεχίζοντας την κριτική, «αλλά δεν είναι μόνον αυτοί που έχουν την πολιτική τους καταγωγή στο ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος ακόμα και σήμερα της ΔΗΜΑΡ, αν και προσερχόμενος από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, ήταν ακόμα χειρότερος χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς του πεζοδρομίου για τον τότε πρωθυπουργό: "Ο κ. Τσίπρας το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό, ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό, ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα»”, προσθέτουν.

Παραθέτοντας, παράλληλα και άλλα τσιτάτα του κ. Θεοχαρόπουλου, οι «53+» ανακαλούν στην μνήμη ότι «όχι πολύ αργότερα η ΔΗΜΑΡ, κυβερνητικός εταίρος στο τριτοκομματικό έκτρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, βρήκε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Θ. Θεοχαρόπουλος ορίσθηκε, στις αρχές Μαΐου του 2019, υπουργός, Μεταφορών, ενώ ακόμα και σήμερα, χωρίς να έχει διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ της οποίας συνεχίζει να είναι πρόεδρος, είναι διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ! (και μετά ειρωνεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών)».

«Στολίζοντας» το βιογραφικό των συντρόφων τους, “θα μπορούσαμε πραγματικά να γράψουμε μια πολυσέλιδη «Μαύρη Βίβλο» με τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς και τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, στον έντυπο αλλά κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο, από τους όψιμούς «θαυμαστές» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ” επισημαίνουν οι συντάκτες, προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς για νέα «χτυπήματα».

Απάντηση Πολάκη με βολές κατά Τσακαλώτου

Ο Παύλος Πολάκης σήκωσε το γάντι και απάντησε στο κείμενο υπεράσπισης του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τους «53+».

Το κείμενο «Ας συνεννοηθούμε λοιπόν καλύτερα… έστω και δημοσίως !» Υπογράφουν οι Μάρκος Χατζησάβας και Χαράλμαπος Λυμπεράς και αναρτήθηκε από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ. «Και πόσα άλλα μπορεί να πει κανείς που τα έζησε από μέσα .....αλλά είπαμε ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.... και στο συνέδριο θα πάρουμε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...δεν θα ανακυκλώσουμε τη ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!!! Αρκετά και ΩΣ ΕΔΩ !!», γράφει ο Παύλος Πολάκης στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση του.