Με πρωτοφανή τρόπο και δήλωση που βρίθει σεξιστικών αναφορών ο Κώστας Γαβρόγλου άσκησε επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να μεμφθεί τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων και τις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως για το όριο μαθητών ανά τάξη, αναπαράγοντας το έμφυλο στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι αδύναμες στα μαθηματικά, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική.

Κεραμέως: Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε μέσω twitter για τη σεξιστική δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου: «Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος». 

Μάλιστα η άστοχη δήλωση του κ. Γαβρόγλου προκάλεσε σάλο στα social media με πολλούς χρήστες να καταλογίζουν σεξιστικό περιεχόμενο στην ανάρτησή του και να καλούν το Τμήμα Ισότητας της Κουμουνδούρου να καταδικάσει την δήλωση του πρώην υπουργού. 

Η δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου και τα σχόλια που ακολούθησαν
Καταγραφη
γαβρογλου2



γαβρογλου
γαβρογλου4
γαβρογλου3