Σε μόνιμο πονοκέφαλο για τον ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος  με αφορμή την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια,  επιτίθεται εμμέσως και στον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για το "δικό του σχέδιο" που άφησε παραιτούμενος από ΥΠΕΞ.

Σε ανάρτηση του στο facebook, o πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Όταν παραιτήθηκα τα προεδρικά διατάγματα είχαν ήδη προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εν γνώσει του τότε Πρωθυπουργού, τα οποία στη συνέχεια της παραίτησής μου επιστράφηκαν. Ουδείς αιφνιδιάστηκε. Κάποιοι δεν ήθελαν στην τότε κυβέρνηση να υλοποιηθεί το πολιτικό μου σχέδιο. Επικαλέστηκαν την ανάγκη νόμου αντί Προεδρικού Διατάγματος, για να απορρίψουν τα ΠΔ και να μην κάνουν ούτε το νόμο", ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στρέφει τα βέλη του φυσικά και στην κυβέρνηση: "Η Ν.Δ ΝΔ τσαλαβουτάει σήμερα στην υπάρχουσα προεργασία χωρίς να αντιλαμβάνεται το συνολικό σχέδιο. Έρχεται κατόπιν εορτής για να κάνει μισά πράγματα από αυτά που ξόρκιζε ως προδοσία πριν δύο χρόνια. Κάνει ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις. Μπερδεύει τη σειρά των πραγμάτων και συνεχίζει να μην καταλαβαίνει. Φοβάμαι περιπέτειες για τη χώρα. Είθε να κάνω λάθος".

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά