«Πρέπει να υπάρξει έντονη επικοινωνιακή πολιτική για τη χρήση μάσκας» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «υπάρχουν άνθρωποι που κάποια στιγμή θα πειστούν για την αναγκαιότητα της μάσκας».

Ακόμη τόνισε πως «υπάρχει ένα σταθερό ποσοστό των λεγόμενων ‘’ψεκασμένων’’ που αντιδρούν στη χρήση της μάσκας».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «ο Τούρκος πρόεδρος δεν προκαλεί αλλά επιτίθεται, και πως η Ελλάδα υπερέχει διπλωματικά».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1: 

«Υπάρχει ένα επιπρόσθετο δεδομένο αρνητικό στο γενικότερο πρόβλημα το ότι 30-32% δημοσκοπούμενοι λένε διάφορα, όσοι ήταν και οι ψεκασμένοι επί εποχών αγανακτισμένων. Δεν ξέρω αν είναι οι ίδιοι ανθρωποι αλλά πάντως είναι ίδιο το ποσοστό με αυτούς που τότε λέγαν ότι μας ψεκάζουνε και σήμερα λένε ότι δεν υπάρχει covid», ανέφερε χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Η Γεννηματά είχε δίκιο όταν έλεγε έντονη επικοινωνία της ανάγκης, έντονη επικοινωνιακή πολιτική. Κατάλληλοι τρόποι. Άλλο είναι να το λεει ένας πολιτικός, άλλο είναι να το λεει ένας καλλιτέχνης. Ο κανόνας πρέπει να είναι η χρήση μάσκα στο σχολείο».

Για τις τουρκικές προκλήσεις, ανέφερε: «Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν προκαλεί, επιτίθεται. Η λέξη πρόκληση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Είναι επιθετικός δεν είναι προκλητικός. Επιτίθεται όχι μόνο στα λόγια, ευθυγραμμίζει τα λόγια με τις πράξεις του. Εμείς υπερέχουμε διπλωματικά αναμφισβήτητα, οι νίκες μας οι διπλωματικές στην Ευρώπη και στον κόσμο είναι καταφανείς αλλά ο Ερντογάν μαρκάρει μια περιοχή και οι διπλωματικές μας νίκες δεν οδηγούν στην αναδίπλωσή του. Αν αυτό ολοκληρωθεί έτσι, και εγώ δεν έχω ελπίδες από τις κυρώσεις της ΕΕ, τις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, δεν θα είναι οι αυστηρότερες δυνατές αφού πολλά κράτη δεν θέλουν τόσο αυστηρές κυρώσεις».

«Αν οι διπλωματικές προσπάθειες δεν οδηγήσουν στην αναδίπλωση η κατάληξη είναι ήττα. Η αναδιπλώνεται ή μας έχει κερδίσει μαρκάροντας μια περιοχή», επισήμανε ο ίδιος.