Έκτακτα μέτρα στην Αττική έφερε η έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού, καθώς από τα 310 νέα κρούσματα της νόσου τα 197 εντοπίστηκαν στην περιφέρεια Αττικής.

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημάις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε στα όσα ακούγονται για τοπικά lockdown σε επίπεδα δήμων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι η ανθρωπογεωγραφία της Αττικής δεν επιτρέπει τη λήψη κάθετων μέτρων ανά δήμων. «Δεν υπάρχουν πρακτικά τέτοια πρωτόκολλα και δεν μπορούν να θεσπιστούν κάθετοι περιορισμοί. Η αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων κάθε δήμου γίνεται σε διμερή συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τους εκάστοτε δημάρχους», ανέφερε ο υφυπουργός.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υφυπουργός η λήψη μέτρων έχει αποτέλεσμα σε μεγαλύτερες χωροταξικές περιοχές, όπως σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων είτε σε επίπεδο περιφέρειας.

«Τι νόημα έχει η επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε καταστήματα εστίασης σε έναν δήμο όταν οι πολίτες – πελάτες μπορούν να πάνε σε όμορους δήμους», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.