Αφήγημα για την ΔΕΘ αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους συνεργάτες του. Για τον λόγο αυτό γίνονται καθημερινά αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αποφασίσουν τι θα αναδείξουν και ποιες προτάσεις θα καταθέσουν ως απάντηση σε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη Κυριακή . Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα για το κόμμα του εξ αιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών αναφερόμενος στην επίσκεψη Ζαεφ στην Αθήνα και στην συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.

Χθες πάντως ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη όπου είχε συνομιλίες με εκπροσώπους φορέων, επαγγελματιών και εργαζομένων της πόλης .Σε δηλώσεις του μάλιστα μετά τις συναντήσεις ανέφερε ότι : «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο μεγάλος φόβος μας ότι πανδημία και lockdown θα φέρουν πρωτοφανή ύφεση», επεσήμανε,. Ακόμα αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος του λέγοντας :«Η λογική μας ήταν ότι θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα με κρατική ενίσχυση τόσο οι επιχειρήσεις με μη επιστρεπτέα ενίσχυση όσο και οι θέσεις εργασίας».

Η παρουσίαση του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο που έρχεται είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως λένε «μέσα από τις απαντήσεις που θα δώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να ξεκινήσει και η αντιστροφή του κλίματος στην κοινωνία καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα πιεσμένη την συγκεκριμένη στιγμή.»

Επιδίωξη των στελεχών της Κουμουνδούρου είναι ο Αλέξης Τσίπρας να μπορέσει να κερδίσει τις εντυπώσεις καταθέτοντας προτάσεις εφικτές που να δίνουν προοπτική στους επαγγελματίες , τους εργαζόμενους αλλά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες . Παράλληλα θα επιχειρήσει να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο θέμα της πανδημίας αφού στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό είναι το δυνατό σημείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η στάση που θα κρατήσει στα ελληνοτουρκικά έχει την σημασία της καθώς μόλις προχθές μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν έχει αλλάξει η εθνική γραμμή μετά την παραμονή για έναν μήνα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.