"Είναι ένα ογκοδέστατο νομοθέτημα με 232 άρθρα, θα σας έλεγα ότι εδώ εσωτερικά οι συνεργάτες μου το αποκαλούν "το σύνταγμα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών", αδόκιμος φυσικά ο όρος, αλλά ο στόχος ήταν να συγκεντρώσει σε έναν νόμο διάσπαρτες διατάξεις, να τις φέρει στο σήμερα, και να τις ανανεώσει φυσικά, να προσθέσει πάρα πολλές καινούργιες όπως για το 5G, εκκρεμότητες του παρελθόντος πχ λευκές περιοχές της τηλεόρασης, μέρη που δεν είχαν κάλυψη. Και επειδή όλα αυτά είναι λίγο πολύ αυτονόητα, στα οποία και φάνηκε ότι παρά τις διαφοροποιήσεις, στα αυτονόητα πρέπει να συμφωνούμε και ο ένας να μπορεί να χτίζει πάνω στο έργο του άλλου και να αναγνωρίζει ο ένας το έργο του άλλου" δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 

Όσον αφορά τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο απάντησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης ότι "θα ξεκινήσω από το απλό πριν πάω στα πράγματα που αφορούν στο μέλλον. Ένα μέρος της χώρας δεν πιάνει τηλεόραση, ένα περίπου 4% δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη την μετά DIGEΑ εποχή, αυτό έρχεται να το λύσει αυτό το νομοθέτημα. Βρήκαν πάνω από 1.000 χωριά της επικράτειας, πολλά ακριτικά χωριά και ειδικά για αυτά η αξία του να πάρουν τηλεόραση με δορυφορικά πιάτα έστω, είναι μεγάλη. Το αμάρτημα είναι ότι φτάνουμε στο 2020 για να το λύσουμε. Μέσα σε λίγες εβδομάδες με ένα χαρτί από τα ΚΕΠ, είτε μέσω του gov.gr θα μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι αυτών των χωριών, των λευκών περιοχών, να πάρουν συνδρομητική τηλεόραση για 8 χρόνια από εμάς".

"Ψηφιακές ταυτότητες, ψηφιακές υπογραφές. Τις ψηφιακές ταυτότητες θα ξεκινήσουμε να τις παίρνουμε σε λιγότερο από μια διετία, θα έχουν ψηφιακές υπογραφές, όλα αυτά θέλουν νομοθετικές προσεγγίσεις και φυσικά νομοθετούμε και τον έναν αριθμό, επίσης μεγάλη εκκρεμότητα, σε άλλες χώρες ακόμα και η Βουλγαρία έχει έναν αριθμό για τους πολίτες της. Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουμε τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό του δελτίου της ταυτότητάς μας, όλα αυτά έπρεπε με κάποιον τρόπο να συγχωνευτούν και αυτό προβλέπεται με το νομοσχέδιο που πέρασε. Αυτός ο αριθμός μαζί με τις ταυτότητες θα έρθουν στη ζωή μας σε λιγότερο από μια διετία. Θέλει ένα χρόνο όλο αυτό για να προσαρμοστεί" πρόσθεσε.

"Κλειδί είναι και όλη η προσέγγιση που ακολουθούμε για τα δίκτυα νέας γενιάς, στο 5G προσπαθούμε να πρωτοπορήσουμε. Τις ακούσαμε και στη Βουλή χθες τις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ξέρετε στη ζωή 1 και 1 κάνει 2, δεν μπορεί να κάνει 3 και να το συζητάμε όταν υπάρχουν καθαρά επιστημονικά δεδομένα. Το 5G χρησιμοποιεί υφιστάμενες συχνότητες, τα 700 mHz χρησιμοποιεί, που είναι της τηλεόρασης. Αν υπήρχε πρόβλημα θα έπρεπε να έχουμε κλείσει όλες τις τηλεοράσεις. Θα έπρεπε τα αγροτικά δίκτυα που χρησιμοποιούμε. Είναι οι ίδιες συχνότητες. Σε αυτό δεν γεννάται κανένα ζήτημα. Ίσα - ίσα θα σας έλεγα, ότι αυτές οι μεγάλες ταχύτητες θα αυξήσουν πολύ την παραγωγικότητα μας. Θα πω ένα παράδειγμα η Ελλάδα δεν είναι ένα φυσικό εργαστήριο για τηλε-ιατρική με τόσα νησιά που έχει; Δεν θα έπρεπε να μπορούμε να αναπτύξουμε υποδομές τηλε-ιτατρικής παντού σε όλα τα νησιά μας και στα ακριτικά χωριά; Μόνο με αυτές τις ταχύτητες, μόνο με αυτή την υποδομή μπορείς αυτό να το χτίσεις" τόνισε.