Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι προκάλεσαν οι συστάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Αλέξη Τσίπρα να είναι περισσότερο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς που αποδίδει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο επικεφαλής των 53+ τοποθετήθηκε δημοσίως για τη διαφωνία του αναφορικά με χρήση του όρου «πολιτικός απατεώνας» που απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά σπεύδοντας άμεσα να προστατεύσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το «άδειασμα» Τσακαλώτου.

Με ανάρτηση του στο facebook ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο επιμένει ότι «πρέπει να τους το ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ (σσ. πολιτικούς απατεώνες)», λειτουργώντας ως «ασπίδα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 
πολακησ

Πάντως, οι παρατηρήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Αλέξη Τσίπρα για τη ρητορική του φαίνεται να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον αρχηγό της Κουμουνδούρου ότι τίποτα δεν τελείωσε εσωκομματικά παρά τις οποίες αλλαγές έκανε μέσα στο κόμμα, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μεταθέσει τον κ. Τσακαλώτο από τον Τομέα Οικονομικών στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.