Ένα αυστηρό μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη περίμενε τους υπουργούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπου λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου χτύπησε «καμπανάκι», λέγοντας ότι η κυβερνητική ευθύνη είναι συλλογική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τους υπουργούς ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας ένα ιδιαίτερα αυστηρό μήνυμα για τυχόν διαφοροποιήσεις και διάθεση «καρφώματος» άλλων υπουργών.

«Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε Υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους Υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε και τους στόχους για το αμέσως επόμενο διάστημα λέγοντας με νόημα: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».

5156386__1_
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη.
Η εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίσκεψη Πομπέο

«Νομίζω ότι το θετικό αποτύπωμα για την χώρα μας αποδεικνύεται και από τον εκνευρισμό που το ταξίδι προκάλεσε στην απέναντι πλευρά» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ενώ εν όψει της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες τόνισε «ελπίζω το μήνυμα προς την Άγκυρα να είναι απολύτως σαφές: Οι μονομερείς ενέργειες προκαλούν παρενέργειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Διαβάστε ολόκληρη την εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο