Έντονες αντιδράσεις και παρέμβαση από την Βουλή προκάλεσε η αποκάλυψη του parapolitika.gr  ότι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια διορίστηκε στη Βουλή, ως μετακλητή υπάλληλος.

Σε ανάρτησή του το parapolitika.gr έκανε την αποκάλυψη-βόμβα που προκάλεσε οργή και αντιδράσεις, παρουσιάζοντας μάλιστα και τα σχετικά ντοκουμέντα με την απόφαση διορισμού της κ. Ζαρούλια.

Ο σάλος που προκλήθηκε από την συγκεκριμένη απόφαση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύει πυρά κατά του Προέδρου της Βουλής, κ. Κώστα Τασούλα, προκάλεσε και την απάντηση από κύκλους της Βουλής σχετικά με την απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια.

Κύκλοι του προέδρου της Βουλής διευκρίνιζαν απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το περιστατικό: Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν το διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου υπαλλήλου και να πάρει τη θέση του η κα Ζαρούλια. Εκανε χρήση του δικαιώματος που έχει ως πολιτικός αρχηγός. Ο πρόεδρος της Βουλής δεν μπορούσε να υποδείξει πιο πρόσωπο θα επιλεγεί να πάρει τη θέση. Βάσει του πλαισίου που ισχύει έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει εκεί τη γυναίκα του (απαγορεύεται μόνο συγγενής πρώτου βαθμού)».

Σύμφωνα με πληροφορίες αν η κ. Ζαρούλια καταδικαστεί στο δικαστήριο και στερηθεί τα πολιτικά της δικαιώματα, αυτομάτως χάνει και τη θέση της στη Βουλή.

  Η αποκάλυψη του parapolitika.gr

Η αποκάλυψη του parapolitika.gr για τον διορισμό της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου προκάλεσε αντιδράσεις κινητοποιώντας μάλιστα και τους μηχανισμούς της Βουλής που έσπευσαν να δώσουν απαντήσεις και εξηγήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Το δημοσίευμα-αποκάλυψη του parapolitika. gr ανέφερε:

«Η Χρυσή Αυγή μπορεί να έχει καταρρεύσει πολιτικά αλλά ο επικεφαλής της Νίκος Μιχαλολιάκος βρήκε όπως φαίνεται τον τρόπο να τακτοποιήσει τη συζυγό του σε θέση μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής.

Ο Μιχαλολιάκος όπως και κάθε αρχηγός πολιτικού κόμματος, που έχει περάσει από τη Βουλή, δικαιούται βάσει κανονισμού να διατηρεί πολιτικό γραφείο στη Βουλή και αντίστοιχες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Αυτό  το «παραθυράκι» εκμεταλλεύτηκε και ο ίδιος διορίζοντας τη συζυγό του, η οποία μέχρι την περασμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν βουλευτής.

 Η λεπτομέρεια ωστόσο είναι ότι μπορεί να διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος, ωστόσο η συγκεκριμένη θέση δεν έχει όριο και ημερομηνία λήξης από τη στιγμή που ανάλογες θέσεις σε γραφεία πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων διατηρούνται μέχρι να αποβιώσουν τα πρόσωπα που τις κατέχουν, με αποτέλεσμα να διορίζουν και να απομακρύνουν όποιον και όποτε θέλουν.

 Από βουλευτής, μετακλητή υπάλληλος.

Ο διορισμός της κ. Ζαρούλια όπως δημοσιεύθηκε:

nee2



Επί ποδός η αντιπολίτευση


Η αποκάλυψη του parapolitika.gr προκάλεσε πολιτική θύελλα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιδρούν έντονα και να ζητούν εξηγήσεις για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια. 

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια».


ΚΚΕ: να ανακληθεί η απόφαση

Την ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια ζητά και το ΚΚΕ. Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕ του κόμματος αναφέρει: «Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ' όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας. Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».


ΜεΡΑ25: αδιανόητη και εξοργιστική η απόφαση

Για αδιανόητη και εξοργιστική απόφαση κάνει λόγο και το ΜεΡΑ25: «Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία».