Επίθεση από ομάδα νεαρών δέχτηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των αντιεξουσιαστών προσέγγισε την πίσω πλευρά των γραφείων, έγραψε με σπρέι στους τοίχους, φώναξε συνθήματα και αποχώρησε από το σημείο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, τα συνθήματα αφορούσαν στον 42χρονο που συνελήφθη με τη γιάφκα στο Κουκάκι. 

Πέτσας: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση
Για ενέργεια εκφοβισμού των μέσων ενημέρωσης έκανε λόγο, με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" Κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή».

«Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση του «Πρώτου Θέματος»
Σήμερα το μεσημέρι μια μικρή ομάδα από τους κλασικούς πλέον γωνστούς άγνωστους κουκουλοφόρους βανδάλισαν το κτίριο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στη δεκαπενταετή δημοσιογραφική του πορεία.

Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μας επηρεάζουν, απλώς επιβεβαιώνουν ότι κάνουμε κανονικά τη δημοσιογραφική δουλειά μας, όπως την κάναμε πάντα.

Θέση για την παρέμβαση στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος» πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης.

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες», τόνισε ο κ. Γαϊτάνης σε ανακοίνωσή του.