Αδύναμος να ελέγξει το κόμμα του εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας πια απέναντί του το νέο εσωκομματικό μέτωπο Κοντονή-Παρασκευόπουλου και παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαγράψει ποτέ κανένα στέλεχος του κόμματός του, τώρα προτάσσει το «δέος» της διαγραφής, προκειμένου να βρει στηρίγματα και να διασώσει την εικόνα του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ανακοινώνοντας την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής άφησε να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το 2019 αφορούσαν και τις συνέπειες από υποθέσεις όπως η τραγωδία στο Μάτι ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως ευθύνονται για τις μειωμένες ποινές στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.  Η Κουμουνδούρου εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η διαγραφή του..Με τον κ. Κοντονή λίγες ώρες αργότερα συμφώνησε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος,

Η αγωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επιβληθεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντείνεται και την ώρα που διατείνεται ότι ο ίδιος έχει βάλει τέλος στην εσωστρέφεια δύο πρώην υπουργοί του τον… «αδειάζουν», επιβεβαιώνοντας ότι η επιρροή του έχει μειωθεί και η έλλειψη προοπτικής αποσυσπειρώνει, αντί να ενώνει.

 Για έναν πολιτικό αρχηγό που δεν έχει καμία διαγραφή στο ενεργητικό του, το να οδηγείται στη συζήτηση για διαγραφή, είναι μια πολύ μεγάλη στροφή η οποία προφανώς οφείλεται στην αδυναμία του να ελέγξει το κόμμα του, αλλά και τα διογκούμενα ρήγματα του ίδιου και στελεχών του κόμματός του. Δεν είναι μια περίπτωση εσωστρέφειας και διαμάχης μεταξύ στελεχών ενός κόμματος, Είναι ξεκάθαρη και straight διαφωνία στελεχών με τον ίδιο και με την τακτική του.

 Θα έχει ενδιαφέρον πάντως αν η μεγάλη αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζαννέτ, επανέλθει με μια ανάρτηση τύπου «τέλος και έλεος» για να βγάλει τον Αλέξη από την δύσκολη συγκυρία, δείχνοντας την ιδιοκτησιακή αντίληψη που επικρατεί, από την στιγμή που ο Αλέξης αποφάσισε να την «δει» Ανδρέας Παπανδρέου.