Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Κατσώτη, βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή, τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι συχνό φαινόμενο για τον Έλληνα αστυνομικό να εκτοξεύονται εις βάρος του άδικες κατηγορίες που αποσκοπούν μόνο στην «πρόκληση προσωρινών πολιτικών εντυπώσεων».

Πιο συγκεκριμένα ο Λευτέρης Οικονόμου είπε τα εξής:

"Θα πρέπει να θυμίσω ότι όλες οι έρευνες για τις έκνομες ενέργειες και συμπεριφορές της ηγεσίας και των μελών της Χρυσής Αυγής εξελίχθηκαν από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Το υλικό των προανακρίσεων, στα στοιχεία των οποίων βασίστηκαν οι δικογραφίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε προϊόν επίμονης και μεθοδικής έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας" υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Επίσης υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται καθ’ οιονδήποτε τρόπο κυβερνητική εντολή άσκησης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά πολιτών, αφού κάτι τέτοιο θα ξέφευγε των δημοκρατικών αρχών και του κράτους δικαίου. "Κάποιοι ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για να αφήσουν αιχμές για τη δημοκρατική αντίληψη της Αστυνομίας" τόνισε και πρόσθεσε ότι όπως και στις υποθέσεις τρομοκρατίας, έτσι και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η Αστυνομία αποτελεί τον κρίσιμο βραχίονα του κράτους που διασφαλίζει την επάρκεια, τη σταθερότητα και την άμυνα του δημοκρατικού πολιτεύματος απέναντι σε κάθε απειλή, πάντα στο πλαίσιο εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος.

"Η Ελληνική Αστυνομία δρα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με κύριους άξονες την αρχή της τήρησης της νομιμότητας και του απόλυτου σεβασμού στις ατομικές ελευθερίες και στα δικαιώματα των πολιτών. Διαθέτει επιπλέον τα απαιτούμενα αντανακλαστικά και τους μηχανισμούς ώστε να απομονώσει και να τιμωρήσει όσους αποτελούν δυσάρεστες εξαιρέσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που δίνουν καθημερινή μάχη με τις προκλήσεις της εποχής μας" ανέφερε ο κ. Οικονόμου. «Η χώρα μας από τις αρχές Ιουλίου διαθέτει ένα νέο δημοκρατικό πλαίσιο, όπως το Σύνταγμα ορίζει, σχετικά με τη διεξαγωγή δημόσιων συγκεντρώσεων και συναθροίσεων.

Η κυβερνητική στόχευση είναι διπλή και ξεκάθαρη: ο απόλυτος σεβασμός στο δικαίωμα τού συνέρχεσθαι και ταυτόχρονα η διασφάλιση ώστε να μην διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνικοοικονομική ζωή ορισμένης περιοχής, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε την ομαλότητα στη ζωή των πολιτών σε μια δύσκολη ομολογουμένως συγκυρία για όλους μας και αυτό πράττουμε καθημερινά».