Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
χρυσοχοιδης
Πολιτική

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει αλλά μόνο καταγγέλλει - Απάντηση για τις καταλήψεις στα σχολεία της Ξάνθης

Αιχμήρη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ως απάντηση σε κοινή δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη και του Διονύση Καλαματιανού, για «προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους», από την αστυνομία, στα σχολεία της Ξάνθης. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψάχνει αλλά καταγγέλει


«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει και καταγγέλλει», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Και τονίζει ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας για τις καταλήψεις σχολείων.

 Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Ως απάντηση σε δήλωση του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία της Ξάνθης περί "προσπάθειας τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω ασφαλίτικων μεθόδων που παραπέμπουν ευθέως σε μαύρες για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία εποχές", ενημερώνουμε ότι:

Ο εισαγγελέας Ξάνθης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις σχολείων και στα πλαίσια αυτά ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες από την ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες υποχρεωτικά εκτελούνται. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αμείωτη ένταση να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει. Και να καταγγέλλει!»

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Καλαματιανός προέβησαν στην παραπάνω δήλωση, όπως αναφέρουν, με αφορμή καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης ότι η αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις.