«Προχωράμε σε εντατικούς ελέγχους ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κοροναϊού από συγκεκριμένους πυρήνες» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα επισκεφτεί την Πέμπτη την πόλη, θα ανακοινώσει νέα μέτρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown, ο κ. Ζέρβας απάντησε: «Όχι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κίτρινο, είναι πολύ κοντά για το πορτοκαλί. Δεν είναι ακόμα στο πορτοκαλί δεν ξέρω βέβαια αν μετράει ώρες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες. Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 52% των κρουσμάτων έχει ηλικία 16 έως 29 χρόνια και ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 έτη, και αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι νέοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα είναι πάρα πολύ ανησυχητικό αυτό το στοιχείο. Δηλαδή σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε πολλούς νέους οι οποίοι μπορεί να μη νοσήσουν ποτέ αλλά οι οποίοι μπορεί να είναι κομιστές του ιού».

«Η εικόνα στα νοσοκομεία είναι καλή, έχουμε μόλις 8 διασωληνωμένους. Οι ΜΕΘ για covid είναι αυτή τη στιγμή 40, η δυναμική των 40 δεν είναι πολύ καλή για αυτό έχουμε άγχος και εμείς και ο πρωθυπουργός ότι από τη στιγμή που το πράγμα πάει να ξεφύγει πρέπει να το προλάβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από σήμερα κάνουμε πιο εκτεταμένους, πιο αυστηρούς ελέγχους γιατί πλέον οι εστίες έχουν και ονοματεπώνυμο και διευθύνσεις. Από τη στιγμή που χθες κατονομάστηκαν και ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις προχωρούμε σε αυστηρούς ελέγχους ούτως ώστε να σταματήσουνε αυτές οι εστίες, αυτοί οι πυρήνες και μετά να βγούμε εμείς, με όποιο τρόπο μπορούμε, να «ξυπνήσουμε» κάποιους ότι αυτό το πράγμα δεν βρίσκεται πολύ μακριά», επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην ερώτηση αν την Πέμπτη που θα είναι εκεί ο κ. Χαρδαλίας θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζέρβας ανέφερε: «Πιθανότατα να έχουμε και αύριο κάποια μέτρα, κάποια ανακοίνωση προφανώς κάθε μέρα είναι κρίσιμη. Είναι μια δυναμική κατάσταση».

«Εκείνο που μας λυπεί είναι ότι τι θα γίνει για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θα γίνει χωρίς παρέλαση η 28η και δεν ξέρω τελικά τι θα γίνει με όλη αυτή τη εορταστική ατμόσφαιρα ακόμα και τι θα γίνει στις εκκλησίες, ακόμη και αν θα έρθουν όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι που κάθε χρόνο τους υποδεχόμαστε, όλα αυτά είναι υπό αίρεση», υπογράμμισε ο ίδιος.